Предсједник Општине Андријевица ЖељкоЋулафић честитао је доскорашњем владици Будимљанско-никшићком Јоаникију, избор за Митрополита црногорско-приморског. Ћулафић је поручио да је вјерни народ Васојевића и Лимске долине с радошћу примио вијест о постављењу владике Јоаникија на трон Светог Петра Цетињског и мјесто које је годинама достојанствено заузимао Митрополит Амфилохије.

-Желим да Вас Бог благослови у обављању свете дужности на коју сте ступили, захваљујући вољи Господа Бога и вјерног народа који је препзнао ваше неизмјерне заслуге у борби за очување наше Свете Српске православне цркве. Увјерен сам да ћете на трону Светог Петра Цетињског бити успјешни онако како сте своју успјешност доказивали док сте у Ђурђевим ступовима заузимали прочеље у Епархији будимљанско-никшићкој, коју нам у аманет оставише Свети Сава и остали великодостојници славне лозе Немањића. Вјерујем да ћете нас  својом светошћу, знањем, умијећем, мудрошћу и благим ријечима све заједно помирити и да ћете и даље у наше домове уносити сјај братске љубави, среће, благостања и свеукупног напретка, онако како је то радио Ваш претходник Митрополит Амфилохије – навео је Ћулафић

Предсједник Ћулафић је упутио честитке и новоизабраном Епископу будимљанско-никшићком Методију и пожелио му добродошлицу у Васојевиће, гдје је сједиште ове Епархије.

-Вјерујем да ће владика Методије наставити стопама оних епископа који су били идеја водиља славним Васовим потомцима. Убијеђен сам да ће, као и владика Јоаникије, предано радити на духовној обнови народа у осам вјекова старој Епархији будимљанској. Та духовна обнова даће нам снаге да садашње тешкоће зајеснички лакше пребродимо, и будемо достојни наследници оних који своје животе положише за крст часни и слободу златну – поручио је Ћулафић.