Општина Андријевица има веома повољне услове за развој читавог спектра савремених видова туризма. Доста добро очуване природне вриједности  планина Комова, Бјеласице и Проклетија са живописним долинама ријека пружају могућности развоја разних врста планинског туризма, као што је спортско-рекреативни, здравствени, катунски, планинарење, лов, риболов итд.

Hotel Komovi 3

  • Андријевица, и непоновљиви  раскош нетакнуте природе која је окружује одувијек овај простор чини посебним за све посјетиоце који су имали прилике да га  упознају .
  • Са врхова Комова (Кучки 2.487м и Васојевички 2 .462 м) псојетилац ће бити задивљен чудноватим контрастима боја и далеким видицима  све до плавог Јадрана, Ловћена, Дурмитора, Херцеговине, Пештери, Копаоника, Косова и Метохије.
  • Пружају могућност за пјешачењеалпинизам и друге планинарске дисциплине,вожњу бицикла,боравак у катунима и конзулмацију домаћих производа.
  • У непосредној близини локалитета Штавна налази се још неколико катуна као што су Градишница, Лиса, Љубан, Љубаштица, Варда, Зелетин, Баљ, Асанац и др. Који ће кроз осмишљену туристичку понуду бити непосредно укључени у читав пројекат. Подразумијева се да се пољоипривредни производи пласирају и са ових подручја у самом Еко катуну или на уговреним локалитетима, који ће се истаћи кроз осмишљену туристичку понуду. Планинске кућице све више постају атрактиван смјештајни простор за туристе па их треба и даље прилагођавати захтјевима и потребама корисника.
  • Простор планине Бјеласице је изузетно богат потенцијалима за развој туризма.Богатство биљних и животињских врста, богатство водом , шест језера до којих се лако долази су услови за боравак љубитеља природе. На овом простору су објележене планинарске стазе , а у плану је и стварање могућности за нордијско скијање, бициклизам и др.

andrijevica zima

Сајт ТО Андријевица  http://www.toandrijevica.me/

to-andrijevica-web-logo-+-rra-transparenti21