Представљање Мјере 7 IPARD програма биће одржано 13.02.2024. године у Скупштинској сали општине Андријевица са почетком у 9.00 часова.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде почиње информативну кампању поводом почетка имплементације IPARD 3 програма, а да ће први IPARD јавни позив за Мјеру 7: ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА ГАЗДИНСТАВА И РАЗВОЈ ПОСЛОВАЊА, ПОДМЈЕРА 7.1 Подршка инвестицијама за развој руралног туризма, бити објављен крајем фебруара мјесеца 2024. године и трајаће 60 дана.

КОРИСНИЦИ ове мјере су физичка лица, као носилац породичног пољопривредног газдинства у складу са важећим Законом о пољопривреди и руралном развоју, уписано у Регистар пољопривредних газдинстава најкасније до дана објаве јавног позива и правно лице – микро и мало предузеће, у складу са важећим Законом о рачуноводству основано или које послује у руралним подручјима, као носилац породичног пољопривредног газдинства у складу са важећим Законом о пољопривреди и руралном развоју, уписано у Регистар пољопривредних газдинстава најкасније до дана објаве јавног позива.

Подржаваће се инвестиција чија укупна вриједност прихватљивих трошкова износи од 10.000 € до 200.000 € (није укључен ПДВ). ПРИХВАТЉИВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: изградња и/или реконструкција и/или опремање комплементарних угоститељских објеката за пружање услуга смјештаја; изградња и/или реконструкција и/или опремање објеката за припремање хране и пића, уређење туристичке инфраструктуре; инвестиције и третман отпада и пречишћавање отпадних вода и инвестиције у производњу енергије из обновљивих извора енергије.

Радионица  представљања Мјере 7 IPARD програма биће одржана 13.02.2024. године у Скупштинској сали општине Андријевица са почетком у 9.00 часова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Уручена награда најбољем студенту Факултета политичких наука

Марко Вулевић студент Факултета политичких наука – Универзитета Црне Горе поред многих награда и признања која је добио до сада, добио је и награду за најбољег студента Факултета политичких наука са просјечном оцјеном 10.

Поводом тога предсједник општине Жељко Ћулафић му је у просторијама општине Андријевица уручио награду у вриједности од 500 евра, и истакао  да  верује  да ће као стручњак у својој професији искористити своје знање, таленат и вјештину како би у временима која долазе допринио развоју и напретку Андријевице и Црне Горе, и да ће наставити са успјесима који га прате.

 

 

 

 

КРАЈ ЦРКВЕ НА КЊАЖЕВЦУ ОТКРИВЕН СПОМЕНИК СВЕТОМ АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ

КРАЈ ЦРКВЕ НА КЊАЖЕВЦУ ОТКРИВЕН СПОМЕНИК СВЕТОМ АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ

Након што је у цркви Светог Архангела Михаила у Андријевици, епископ Будимљанско-никшићки Методије, са свештенством, служио Свету Архијерејску литургију,

испред овог храма откривен је споменик великом руском светитељу, кнезу и државнику Алескасндру Невском.

Биста представља дар њеног аутора познатог руског скулптора, академика Руске академије уметности Ајдина Зејналова народу Васојевића, док су постамент обезбиједили чланови Мото клуба „Ноћни вукови“. Поменути споменик подигнут је захваљујући залагању Руског дома из Београда, Амбасаде Русије у Црној Гори и Српске православне цркве. Споменик је открио амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников, подсјећајући да је руски светитељ Свети Александар Невски постао један од небеских покровитеља Васојевића од 18 вијека када су му се помолили прије битке са Турцима у подножју планине Комови. Васојевићи су својевремeно побиједили много надмоћнијег противника када су позвали Светог Александра Невског у помоћ. Oткривање овог споменика у Андријевици, а касније и у Никшићу, још једна је потврда вјековне историјске, духовне и културне повезаности између народа Русије и Црне Горе. Сигуран сам да је ова блискост и искрено пријатељство међу нашим народима чврсто и да то неће промијенити никакве пролазне гео-политичке околности – навео је Маслеников. Освештавајући споменик Александра Невског у Андријевици епископ Будимљанско- никшићки Методије је истакао да је овим чином Васово племе још једном показало да се сјећа свог заштитника и патрона, како и својих великана који су, како је навео, ишли оним уским и тегобним, јеванђељским путем кроз све вријеме искушења и на њему истрајали. Подизањем овог споменика племе Васово је још једном показало за којим истинским, правим, суштинским вриједностима сљедује. То су оне вриједности за којима је ово племе увијек кроз кроз вјекове ишло и сљедовало – нагласио је владика Методије.

Свечаности у Андриjевици, између осталих, присуствовали су и предсједници општина Беране и Андријевица Вуко Тодоровић и Жељко Ћулафић, као и директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и аутор споменима скулптор Ајдин Зејналов. Након откривања споменика и окупљања око трпезе љубави у парохијском дому на Књажевцу, предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић је у свом кабинету приредио пријем за представнике амбасаде Руске федерације у Црној Гори и академика, скулптора Ајдина Зејналова. Он је том приликом захвалио свима који су допринијели да се у Васојевићима подигне тако велелепни споменик.

Хвала вам на овом историском поклону који је у поносним Васојевићима засијао посебним сјајем који допире до неба. Васојевићи ће се поносити са овим спомеником, онако како су се увијек, његујући добре односе са Русијом, поносили са својом славном историјом и богатим духовним и културним наслеђем– казао је Ћулафић. Аутор споменика Ајдин Зејналов је нагласио да је за њега учешће у овом пројекту посвећеном Александру Невском била велика част. Додао је да је дјело о ком је ријеч настало као плод историјских и духовних веза и препорука везаних за Црну Гору и Русију. Највеће српско племе Васојевићи сматра Александра Невског за свог небеског покровитеља. Васојевићи од 18-ог вијека обележавају Дан Александра Невског као „завјетну славу“, тј. славу која се слави као завјет одређеном светитељу. У 18-ом вијеку пред одлучујућу битку против Турака племе Васојевића се молило за побједу светом Александру Невском. Према предању, током битке свети кнез Александар Невски јавио се на небу и отјерао Турке у бјекство.  

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ ,

ЗБОГ ПРАВОВРЕМЕНОГ И ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ЈАВНОСТИ И ГРАЂАНА  АНДРИЈЕВИЦЕ А У ЈЕКУ МЕДИЈСКИХ СПИНОВА ОД СТРАНЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ОО ДПС АНДРИЈЕВИЦА И ПОЈЕДИНИХ ОДНАРОЂЕНИХ ОДБОРНИКА ИЗ ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ ОД 30 ОГ АВГУСТА, ОДЛУЧНО ОДБАЦУЈЕМО НАВОДЕ ДА СУ ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА И ЊЕГОВИ САРАДНИЦИ НЕКОГ ФАВОРИЗОВАЛИ ПРИЛИКОМ РАСПИСИВАЊА ТЕНДЕРА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА И УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ У 2023 ГОДИНИ.
ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ВЕЋ ДУЖИ ВРЕМЕСКИ ПЕРИОД ПРЕДАНО РАДИ КАКО БИ ОБЕЗБИЈЕДИЛА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ТИМЕ ОМОГУЋИЛА БОЉЕ ЖИВОТНЕ УСЛОВЕ СВИМ ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА , БЕЗ БИЛО КАКВОГ ДИЈЕЉЕЊА НА ПОЛИТИЧКУ ИЛИ ДРУГУ ПРИПАДНОСТ И ТО ВРЛО ДОБРО ЗНАЈУ СВИ ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА. НАША МИСИЈА ЈЕ БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА , И У ТОМ ЦИЉУ КАО ДОМАЋИНИ КОЈИ ОДЛИЧНО ПОЗНАЈУ ПРИЛИКЕ НАШЕ ОПШТИНЕ, ФОКУС СТАВЉАМО НА РАЗВОЈ ИНФРАСТРУКТУРЕ КОЈА ЈЕ НАСЛИЈЕЂЕНА У КАТАСТРОФАЛНОМ СТАЊУ У НАШОЈ ОПШТИНИ.
НАСЛИЈЕДИЛИ СМО ДЕВАСТИРАНЕ ПУТЕВЕ, НЕИЗГРАЂЕНЕ СЕОСКЕ ВОДОВОДЕ, КАТОСТРОФАЛНУ ЕНЕРГЕТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ ПА ЈЕ ПРОСТО НЕМОГУЋЕ ЗА КРАТАК ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД САНИРАТИ СВЕ РУПЕ КОЈЕ СУ НАМ ОСТАВЉЕНЕ.
ТАЧНО ЈЕ ДА СЕ ОВЕ ГОДИНЕ ПОЖРТВОВАЊЕМ ЛОКАЛНИХ АУТОРИТЕТА У НАШ БУЏЕТ СЛИО МИЛИОН ЕУРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ЗА ШТА ЈЕ ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ПРИПРЕМИЛА ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ. ТИМ ПРИЈЕ ДА ЈЕ ОВО ТАЧНО ГОВОРИ И ЧИЊЕНИЦА ДА СУ ЗАПОСЛЕНИ ИЗ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ОБИШЛИ ГОТОВО СВЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ТЕ ТОМ ПРИЛИКОМ ИЗМЈЕРИЛИ ПРЕКО 30 КМ ПУТЕВА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ХИТНА САНАЦИЈА, ЧИЈА ПРЕДРАЧУНСКА ВРИЈЕДНОСТ ИЗНОСИ ПРЕКО 3 МИЛИОНА ЕУРА . ОД УКУПНЕ ДУЖИНЕ ПУТЕВА ЗА ПОСТУПАК У ОВОЈ ГОДИНИ У СКЛАДУ СА БУЏЕТСКИМ СРЕДСТВИМА СУ ОДАБРАНИ ПУТНИ ПРАВЦИ КОЈИМА ГРАВИТИРА НАЈВЕЋИ БРОЈ СТАНОВНИКА, А НАРОЧИТИ АСПЕКТ РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ СТАВИЛО ЈЕ НА ПОТКОМСКИ КРАЈ КОЈИ ЈЕ БИО ГОДИНАМА РАУБОВАН И КОРИШЋЕН ОД СТРАНЕ ПРЕТХОДНЕ ВЛАСТИ, КАКО ЕКСПЛОАТАЦИЈОМ ШУМА И КОРИШЋЕЊЕМ ВОДА ЗА МХЕ ТАКО И ИСЕЉАВАЊЕМ СТАНОВНИШТВА ИЗ ОВИХ КРАЈЕВА .
ДИО СПИНА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ПОМИЊАЊЕ ИМЕНА ЉУДИ У ТЕНДЕРСКОМ ПОСТУПКУ „НАВОДНО „ КОЈИ СУ ЗЛОУПОТРИЈЕБЉЕНИ И ИСКОРИШЋЕНИ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ ОД СТРАНЕ ОПШТИНЕ , И ЊИМА ЈЕ ПРОТИВ-ПРАВНО ПЛАНИРАН АСФАЛТ ПРЕМА ЊИХОВИМА КУЋАМА ЈЕ НОСНОВАН И НЕТАЧАН.
ПРИЛИКОМ ПРИПРЕМЕ ТЕНДЕРА ВРШИЛИ СМО ПОПИСИВАЊЕ ДИОНИЦА СА НАЗИВИМА ПУТНИХ ПРАВАЦА ПРЕМА КУЋАМА ИЗ РАЗЛОГА ПРЕЦИЗНОСТИ И ОЛАКШАНОГ РАДА ПРИЛИКОМ ИЗВОЂЕЊА РАДОВА ОД СТРАНЕ ИЗВОЂАЧА РАДОВА ЈЕР СЕ РАДИ О ПРЕКО 100 ПОЗИЦИЈА КОЈЕ ЋЕ СЕ АСФАЛТИРАТИ. КАКО СУ ПУТЕВИ УПИСАНИ У РЕГИСТРУ ОПШТИНСКИХ ПУТЕВА НАЗИВОМ И ЦИЈЕЛОМ ДИОНИЦОМ У КМ, ПРОСТО ИЗВОЂАЧ РАДОВА НЕ БИ ЗНАО КОЈУ ЦЈЕЛИНУ ( ДИО ) ТРЕБА ДА ИЗВЕДЕ А ДА НИЈЕ ОПИСАНА БЛИЖЕ НЕКИМ НАЗИВОМ , ПА СМО ИЗ ТОГ РАЗЛОГА ДАЛИ НАЗИВЕ ПРЕМА КУЋАМА. СВАКАКО ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК ЈЕ ЈАВАН И ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ НИШТА НЕ КРИЈЕ ОД СВОЈИХ ГРАЂАНА, ШТО ЋЕМО СЕ СЛОЖИТИ НИЈЕ БИО СЛУЧАЈ У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ КАДА СУ ВЛАДАЛЕ ДПС СТУКТУРЕ , КАДА СУ СЕ АСФАТИРАЛИ ПРИКЉУЦИ ПРЕМА КУЋАМА ПОЈЕДИНЦА А ВРЛО ЧЕСТО И ДО ШТАЛА ПОЈЕДИНЦА И ТО ДОБРО ЗНАЈУ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ .
„ВРИЈЕМЕ ЈЕ МАЈСТОРСКО РЕШЕТО „ И ОНО ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА ЛИ ЈЕ ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ РАДИЛО У ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА ИЛИ ПОЈЕДИНАЦА, МИ НИ НАЈМАЊУ СУМЊУ НЕМАМО ДА РАДИМО У ОПШТЕМ ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА. РАДИМО СВЕ ОНО ШТО ГОДИНАМА ДРУГИ НИЈЕСУ РАДИЛИ, ДРУГИ КОЈИМА ЈЕ ПРИОРИТЕТ БИО УРУШАВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА И ЛИЧНО БОГАЋЕЊЕ.
СА ТОМ ПРАКСОМ ЈЕ ЗАВРШЕНО, ОВО РУКОВОДСТВО ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ТЕ РАДИТИ СВЕ КАКО БИ У БУДУЋНОСТИ УНАПРИЈЕДЛИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА.
У НАРЕДНОМ САОПШТЕЊУ ЗБОГ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ, И ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ ХРОНОЛОШКИ ЋЕМО ПРИКАЗАТИ СВЕ ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ЗАВРШЕНИ И ЗАПОЧЕТИ У 2023 ГОДИНИ , И ОНИ ПРОЈЕКТИ КОЈИ СЕ ПЛАНИРАЈУ ЗА 2024 ГОДИНУ И ПЕРИОДУ КОЈИ ЈЕ ПРЕД НАМА.

РАДИ ЈАВНОСТИ САОПШТАВАМО ДА ЋЕ ДРЖАВА СА ДРУГИХ ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИРАТИ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА КАО ШТО СУ НАСТАВАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КУЋЕ ВОЋА И ИЗГРАДЊИ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ, ЈЕР СЕ ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ  ОБАВЕЗАЛА ДА ИЗДВОЈИ СРЕДСТВА ЗА ОВЕ НАМЈЕНЕ. ЗАТО СУ КРАЈЊЕ ЗЛОНАМЈЕРНЕ ТВРДЊЕ ДА ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО НЕ РАДИ НИШТА ДА СЕ ОВИ ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗУЈУ. УОСТАЛОМ, СВЕ ЈЕ ТО ТРЕБАЛО ДА ЗАВРШИ ПРЕТХОДНА ВЛАСТ, АЛИ ОЧИГЛЕДНО СУ ИМАЛИ ПРЕЧИХ ПОСЛОВА КОЈИ СЕ ТИЧУ ЗАДОВОЉЕЊА ПРОХТЈЕВА ПОЈЕДИНАЦА БЛИСКИХ ЦЕНТРИМА МОЋИ.

ОПОЗИЦИЈУ ПОЗИВАМО ДА У ЈАВНОМ ИНТЕРЕСУ ПОДРЖИ УСВАЈАЊЕ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА КАКО БИ ЗАПОСЛЕНИ У ОПШТИНИ АНДРИЈЕВИЦА И ДРУШТВИМА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ СО АНДРИЈЕВИЦА ПРИМИЛИ ЗАСЛУЖЕНЕ ЗАРАДЕ, ТЕ ДА СЕ ОКАНУ ОТРОВНИХ СТРЕЛИЦА И ДОВОЂЕЊА У ЗАБЛУДУ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ ПАУШАЛНИМ ОЦЈЕНАМА И НЕОЗБИЉНИМ ИСТУПАЊЕМ У МЕДИЈИМА .

Јавни оглас за уговорно ангажовање учесника/ца за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова

Пописна комисија у Општини Андријевица на основу члана 16 став 1 тачка 2 Закона о попису становништва, домаћинстава и станова(„Сл. лист Црне Горе“, бр.140/22) расписује

ЈАВНИ ОГЛАС, за уговорно ангажовање учесника/ца за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова који ће се одржати од 1 – 15. новембра 2023. године.

Јавни оглас можете преузети на овом линку.

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЗБОГ ИСТУПАЊА РУКОМЕТНОГ КЛУБА „КОМОВИ“ ИЗ ПРВЕ ЛИГЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЗБОГ ИСТУПАЊА РУКОМЕТНОГ КЛУБА „КОМОВИ“ ИЗ ПРВЕ ЛИГЕ

Са изнанеђењем смо примили вијест, коja je пласирана у појединим медијима, да је Рукометни клуб „Комови“ одлучио дa напусти такмичење у Првој рукометној лиги Црне Горе. Тим  прије, јер нас нико о томе није обавијестио, иако је било природно да то Управа клуба уради прије доношења поменуте одлуке.
Но, у датој ситуацији, због јавности, желимо да саопштимо да је општина Андријевица, као један од оснивача Рукометног клуба „Комови“, уложила максималне напоре и дала допринос да клуб што успјешније функционише и постиже што боље резултате. Овакве тврдње поткријепићемо и чињеницама.
Наиме, општина Андријевица је у 2021. 2022. и 2023. години за потребе Рукометног клуба опредијелила укупно око 100 000 евра. Урадили смо то иако Општина није једини власник клуба, већ је 40 процената у приватном власниству  компаније „Игма Гранд“ и пар појединаца, који, нажалост, нису у клуб уложили нити један једини цент.


Напомињемо да су у овом периоду, док је локалну власт вршило актуелно руководство, измирене све плате играчима, које су, за наше услове, биле сасвим пристојне. Такође, напомињемо да промјеном власти у Андријевици, августа 2020. године, нијесу мијењани чланови Скупштине клуба и Управног одбора, већ су на тим позицијама остали људи из ранијег сазива.
За све поменуто вријеме клубу су били обезбијеђени термини за тренинге и утакмице у Спортској дворани у Беранама. Уз то, Општина је успјела да у Андријевици опреми теретану и да у њој обезбиједи бесплатан тренинг за све спортисте са територије наше општине.
Одговорно тврдимо да је Општина у свакој ситуацији излазила у сусрет захтјевима Рукометног клуба „Комови“. Чак је и купљено комби возило за потребе лакшег одласка играча на тренинге и утакмице.
Важно је истаћи да је, сходно одредбама Закона о спорту, сваки власник  удјела у клубу дужан  да у тај исти клуб улаже онолико колико посједује власништва. У датом случају то је радила само Општина, док други то нијесу чинили. Ко је и кад стопроцентно валсништво Општине над клубом пренио у приватне руке нама још увјек није познато.
Што се тиче спортске дворане, Општина је предузела све мјере, из њене надлежности, да Андријевица добије један модеран објекат који ће задовољити потребе и спортиста и ученика у основној и средњој школи. Израда Главног пројекта спортске дворане је у заврној фази. Слиједи да се испоштују даље законске процедуре, тако да је за очекивати да се већ наредне године крене са изградњом спортске дворане, за шта треба издвојити од два до два  и по милиона евра. Реализацију тог пројекта треба да финансира Влада Црне Горе. Треба знати да је актуелна локална власт наслиједила проблем недостатка спортске дворане, као и многе друге проблеме који нијесу лако рјешиви.

Све ово говори да општина Андријевица ничим није допринијела да Рукоментни клуб „Комови“ иступи из лиге. Зашто је до тога дошло треба да се запита неко други. Бојимо се да цијела ова прича око иступања из лиге има и политичку позадину, како би се потпуно неосновано приписало актуелној локалној власти у Андријевици да не води рачуна о спортистима и спортским клубовима.
Ми смо и даље отворени за сарадњу, али уз поштовање чињеница и стварног стања.

ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА
ПРЕДСЈЕДНИК
ЖЕЉКО ЋУЛАФИЋ

Објележен 17. јул Дан општине Андријевица

Поводом 17. јула, Дана општине Андријевица у 9.00 часова на Црвеним прлима је организовано полагање цвијећа на спомен обиљежју, мјесту гдје је на тај дан 1941. године пукла прва устаничка пушка у овом крају, а истог дана Андријевица постала прво ослобођено мјесто у поробљеној Европи.

У 11.00 часова организована је свечана сједница Скупштине општине Андријевица коју је отворио предсједник Скупштине општине господин Младен Ђукић. Менаџер општине Милош Чукић свом говору се осврнуо на реализоване активности у протеклих годину дана у општини Андријевица, као и о будућим плановима у циљу развоја града.

Свечаној сједници присуствовали су, посланици у Скупштини Црне Горе, као и предсједници и делегације из неких црногорских општина.

Настављено унапређење путне инфраструктуре на територији наше Општине

На територији наше Општине настављено је унапређење путне инфраструктуре на руралном подручју. Тако је у циљу унапређења живота становника на руралном подручју почело асфалтирање путева у Мјесној заједници Ријека Марсенића на путном правцу Ријека Марсенића-Лукин Вир у дужини од 300 метара, у Мјесној заједници Трешњево у засеоку Човеча глава је урађено 300 метара асфалтног застора.

У наредном периоду наставиће се са програмом асфалтирања путева на сеоском подручју.

 

Дан жалости у Андријевици

Предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић поводом трагичних догађаја у Београду и Младеновцу донио је Одлуку да се на подручју општине Андријевица прогласи дан жалости у недељу 07.05.2023. године.

Тим поводом заставе на згради Општине ће бити спуштене на пола копља.

Представници општине Андријевица боравили у радној посјети Скопљу

На позив градоначелника највеће Скопске Општине Тимча Муцунског, у дводневној посјети у главном граду Македоније је боравио предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић и посланик Драган Вукић, као и службеник за јавне набавке општине Андријевица Јаков Куч.
Гдин-у Ћулафићу је Холандска инвестициона група „Remoticom“ чији је представник Игор Андреевски презентовао све реализоване пројекте из домена уштеде енергије, јавне расвјете и паметних рјешења, која умногоме олакашавају грађанима живот, у веома популарној македонској општини.
Након презентације, у Скопљу, договорено је да Холандски експерти, који су пројектовали, инвестирали и реализовали веома сложен пројекат, у некадашњој најужнијој југословенској републици, током априла мјесеца дођу у Црну Гору, Андријевицу и направе,  бесплатно намјенску студију изводљивости, за једну од најмањих црногорских општина на сјеверу Црне Горе, обзиром да је у овој години измедју осталог, предвиђено буџетом проширење јавне расвјете.