Организован пријем и додјела новчаних награда добитницима дипломе Луча за ученике ЈУ Средње мјешовите школе Андријевица

Предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић примио је данас у свом кабинету ученике добитнике дипломе „Луча“ ЈУ Средња мјешовита школа Андријевица.

На свечаном пријему Предсједник општине је наградио све добитнике дипломе „Луча“ наградом у износу од по 100 евра, и пожелио им пуно успјеха и среће у наставку школовања.

Носиоци дипломе „Луча А“ 2023/2024 године:

  1. Бабовић Љубица
  2. Фолић Теодора
  3. Нововић Анастасија
  4. Вукић Анђела

Носиоци дипломе „Луча Б“

  1. Ђерковић Тијана
  2. Мићовић Томислав
  3. Туровић Мира
  4. Вукајловић Сара

Саопштење Секретаријата за општу управу, друштвене дјелатности, урбанизам, комуналну дјелатност и заштиту животне средине

Саопштење Секретаријата за општу управу, друштвене дјелатности, урбанизам, комуналну дјелатност и заштиту животне средине

Након вишемјесечних активности које су имале за циљ отклањање неправилности насталих у периоду од 2012-2020.године, санирање штете и отклањање негативних последица као и заштиту општинске имовине поред већ предузетих мјера на повећавању прихода Општине кроз законити обрачун пореза и других прихода овај Секретаријат је уочио да се током 2013.године од стране више лица, на организован начин приступило фалсификовању основног планског документа као што је Просторно-урбанистички план општине Андријевица.

Фалсификовање ПУП-а је извршено само у дијелу који се тицао градње хидроцентрала на подручју наше општине. Грађење супротно планској документацији представља девастацију простора и животне средине.

Конкретно, супротно важећој планској документацији, на подручју наше општине саграђено је 5 хидроцентрала и то: Умски поток; Штитска ријека; Брадавац; Пишевска ријека и Шеремет. Такође, за три хидроцентрале Мојанске и двије Кутске су саграђени далеководи супротно важећим прописима.

Посдјећамо да смо већ упутили апел Министру просторног планирања, урбанизма и државне имовине, г.Одовићу и истог упознали са чињеницама око поступања тог министарства у претходном периоду.

Овим путем упућујемо позив Специјалном државном тужилаштву да предузме мјере из своје надлежности, провјери све ове наводе, те да против одговорних лица предузме одговарајуће поступке јер искључиво од тог тужилаштва зависи да ли ће епилог тих незаконитости бити задовољење правде. Указујемо да постоји чврста и недвосмислена повезаност између власника хидроцентрала и лица која су приступила фалсификовању планске документације.

 

Позив за младе: Пријави се за камп о превенцији дискриминације и говора мржње

РеЛОаД2 програм и Општина Андријевица позивају младе грађане/ке на „Сунчани камп толеранције“, који ће 1. и 2. јуна бити организован у хотелу ,,Звјездана долина“. На дводневном кампу ће млади учити о борби против говора мржње, значају родне равноправности и како сами могу допринијети превенцији дискриминације на разним основама. Камп ће бити испуњен и рекреативним садржајима као што су игрице и квизови, али и разговорима са успјешним младим људима који ће подијелити лична искуства борбе са дискриминацијом. Недавно РеЛОаД истраживање о потребама младих указало је на широко распрострањен проблем подјела, који води ка порасту говора мржње и нетолеранције. С тим у вези, предстојећи кампови ојачаће знања и вјештине младих грађана/ки за сузбијање штетних наратива у заједници. Позив је отворен за младе од 18 до 30 година из Берана и Андријевице, општина које у РеЛОаД2 програму чине кластер ,,Заједно за сјевер“. Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), чији је један од циљева подстицање учешћа младих у доношењу одлука и развоју заједнице, финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са локалним самоуправама. Превоз и смјештај на бази пуног пансиона за све учеснике/це кампа су обезбијеђени. Мјеста су ограничена, те ће првих 15 који се пријаве добити прилику за учешће. За пријаву је потребно послати: име и презиме, датум рођења, град и контакт податке на [email protected], најкасније до 24. маја. Посебно се охрабрују млади из мањинских заједница, млади са инвалидитетом, припадници/це LGBTIQ заједнице, незапослени/е, млади из руралних средина и друге рањиве групе да се пријаве.

Предсједник општине на обиљежавању 25. годишњице бомбардовања Мурине

На обиљежавању 25. годишњице НАТО бомбардовања Мурине предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић са сарадницима  положио је вијенац крај спомен-чесме, у којем је погинуло 6 особа, међу којима и троје дјеце.

 

Помену су присуствовали и бројни државни званичници, међу којима су били предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић и предсједник државе Јаков Милатовић.

Реаговање на текст у виду деманта који је дала предсједница Одбора повјереника општине Андријевица г-ђа Блажић а који је објављен на порталу Вијести дана 27.04.2024 у 15.24

Реаговање на текст у виду деманта који је дала предсједница Одбора повјереника општине Андријевица г-ђа Блажић а који је објављен на порталу Вијести дана 27.04.2024 у 15.24.

У протекла два дана искристалисало се неколико битних чињеница које требају да служе на понос свима у мјери и на начин како се ко опходио према грађанима Андријевице, са једне стране руководству локалне самоуправе а са друге Одбору повјереника.
Најприје би истакли да је руководство општине Андријевица исказало изузетан преговарачки потенцијал када је успјело да спријечи неколико покушаја прекрајања буџета који су имали за циљ суспендовање позитивних прописа.
Када је капитални сегмент у питању, Одбор је покушао са три верзије амандмана да лиши општину развојних пројеката умањујући и прикривајући приходе који већ постоје на рачуну општине и на тај начин је онемогућио да се нашим грађанима реализују већ започети пројекти у вриједности од 1 милиона евра.
Намјенску потрошњу тих средстава не може условљавати некакав стратешки план како то тврди Одбор повјереника већ је начин потрошње дефинисан као уговорна обавеза са Управом за капиталне пројекте, а потрошња тог износа је добила сагласност Министарства финансија. Тиме се одбор ставио изнад закона и онемогућио општину да спроводи преузете уговорне обавезе а самим тим и довео у питање раскид самог уговора.
Када су амандмани Одбора у питању, морамо истаћи да су грађани остали ускраћени за реализацију капиталних пројеката ове године управо у висини тог милиона евра, и то је био искључиви циљ али по свему судећи и задатак одбора повјереника.
Наводи Одбора повјереника да ће у текућој години у нашој општини бити реализовано 7,6 милиона капиталних пројеката из државног буџета имају за циљ да нашу сиромашну пштину представе као економског тигра иако спадамо у ред неразвијених општина и да представе да се код нас дешава грађевински бум, а све са циљем да покушају прикрити своје поступке и ефекте које ће они изазвати. Сваки становник Андријевице зна да је пројекат Куће воћа у застоју задњих година због пропуста у планској документацији, да је Еко катун Рујишта тек у фази пројектовања који је на дораду, да су наша дјеца без школске сале неколико година и да се и ту ради о почетној фази пројектовања, а да трансфер станица због пропуста у пројектовању нема прикључење на напонску мрежу, па овим путем поручујемо Одбору повјереника да се политика Андријевице не може водити из Подгорице и Берана и да је менаџмент општине најбољи извор информација када је у питању статус пројеката.

У сукобу права и политике увијек испашта слабији, у овом случају наши грађани.

Покушали смо колико толико да ублажимо ефекте лоших одлука тог Одбора и дјелимично смо успјели у томе на начин што је Одбор повјереника у коначном одустао од незаконитог смањивања буџета општинским предузећима јер да је остала првобитна намјера педесетак запослених у тим предузећима не би били у могућности да приме више од десет зарада у овој години што би био неприхватљив удар на те породице, јер истине ради, првобитна намјера Одбора је била да амандмански дјелује и умањи трансфере само ЈУ Центру за културу у износу од 54000 евра што би онемогућило функционисање те установе. Тиме је Одбор али прије свега његова кадровска структура послао јасну поруку да ће у наредном периоду, заступајући политику оних који су их именовали, гдје год се буде питала та политичка доктрина спроводити болне резове који ће, плашимо се, имати за циљ отпуштања радника.
Руководство општине ће у најхитнијем року обавијестити Владу ЦГ и Министарство јавне управе о новонасталој ситуацији и захтијевати разрјешење тренутног састава Одбора повјереника због неефикасности и погрешних потеза који отежавају живот просјечном нашем становнику, с обзиром да је на тај начин већ поступано са одбором повјереника у неким општинама јер то од нас очекују наши грађани.

Предсједник општине Андријевица
Жељко Ћулафић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

С обзиром на новонасталу ситуацију, која поприма све више обрисе политичке диктатуре, обавјештавамо јавност а прије свега грађане наше општине да већ мјесец дана трпимо опструкције од стране одбора повјереника који је кулминирао јучерашњом маратонском сједницом одбора, која је трајала 19 сати. Наиме, одбор повјереника, уз објективну сумњу да се ради политичком тијелу, успио је да од једне једноставне ситуације и усвајања буџета општине, која је насушна потреба наших грађана, калкулацијама, уласком на терен дрског кршења прописа, а прије свега кршења Закона о финансирању локалне самоуправе, политиканством, искаже јасну намјеру да наше грађане лише капиталног дијела буџета и тиме зауставе развој општине.
Да је то тако јасно говори чињеница да је одбор повјереника на предлог буџета који је добио све потребне сагласности Министарства финансија дјеловао најприје амандмански са укупно 8 амандмана умањујући буџет за 1 181 000 евра или читавих 30%, остављајући тај износ на приходној страни а да исти није распоређен на расходној чиме су прекршили основни буџетски принцип уравнотежености буџета који је дефинисан одредбом члана 27 Закона о финансирању локалне самоуправе, и тиме показали непоштовање према ставу Министарства финансија као и према нашим грађанима.
Позивамо Министарство Јавне управе као и Владу Црне Горе која је именовала одбор повјереника, да се јасно изјасне да ли је ово смисао увођења принудне управе и да ли је на овај начин остварена сврха деблокаде локалних институција, а стручну јавност позивамо да се изјасни о законитости поднесених амандмана у цјелини.
С обзиром да састав одбора повјереника чине стручњаци за прописе о буџету и локалној самоуправи, гдје су њих пет из редова министарстава, а два повјереника из реда грађана општине Андријевица који немају боравиште у нашој општини, питамо се да ли је ријеч о случајној грешци или је ствар политичке намјере.

ПРЕДСЈЕДНИК
Жељко Ћулафић

Представљање Мјере 7 IPARD програма биће одржано 13.02.2024. године у Скупштинској сали општине Андријевица са почетком у 9.00 часова.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде почиње информативну кампању поводом почетка имплементације IPARD 3 програма, а да ће први IPARD јавни позив за Мјеру 7: ДИВЕРЗИФИКАЦИЈА ГАЗДИНСТАВА И РАЗВОЈ ПОСЛОВАЊА, ПОДМЈЕРА 7.1 Подршка инвестицијама за развој руралног туризма, бити објављен крајем фебруара мјесеца 2024. године и трајаће 60 дана.

КОРИСНИЦИ ове мјере су физичка лица, као носилац породичног пољопривредног газдинства у складу са важећим Законом о пољопривреди и руралном развоју, уписано у Регистар пољопривредних газдинстава најкасније до дана објаве јавног позива и правно лице – микро и мало предузеће, у складу са важећим Законом о рачуноводству основано или које послује у руралним подручјима, као носилац породичног пољопривредног газдинства у складу са важећим Законом о пољопривреди и руралном развоју, уписано у Регистар пољопривредних газдинстава најкасније до дана објаве јавног позива.

Подржаваће се инвестиција чија укупна вриједност прихватљивих трошкова износи од 10.000 € до 200.000 € (није укључен ПДВ). ПРИХВАТЉИВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: изградња и/или реконструкција и/или опремање комплементарних угоститељских објеката за пружање услуга смјештаја; изградња и/или реконструкција и/или опремање објеката за припремање хране и пића, уређење туристичке инфраструктуре; инвестиције и третман отпада и пречишћавање отпадних вода и инвестиције у производњу енергије из обновљивих извора енергије.

Радионица  представљања Мјере 7 IPARD програма биће одржана 13.02.2024. године у Скупштинској сали општине Андријевица са почетком у 9.00 часова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Уручена награда најбољем студенту Факултета политичких наука

Марко Вулевић студент Факултета политичких наука – Универзитета Црне Горе поред многих награда и признања која је добио до сада, добио је и награду за најбољег студента Факултета политичких наука са просјечном оцјеном 10.

Поводом тога предсједник општине Жељко Ћулафић му је у просторијама општине Андријевица уручио награду у вриједности од 500 евра, и истакао  да  верује  да ће као стручњак у својој професији искористити своје знање, таленат и вјештину како би у временима која долазе допринио развоју и напретку Андријевице и Црне Горе, и да ће наставити са успјесима који га прате.

 

 

 

 

КРАЈ ЦРКВЕ НА КЊАЖЕВЦУ ОТКРИВЕН СПОМЕНИК СВЕТОМ АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ

КРАЈ ЦРКВЕ НА КЊАЖЕВЦУ ОТКРИВЕН СПОМЕНИК СВЕТОМ АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ

Након што је у цркви Светог Архангела Михаила у Андријевици, епископ Будимљанско-никшићки Методије, са свештенством, служио Свету Архијерејску литургију,

испред овог храма откривен је споменик великом руском светитељу, кнезу и државнику Алескасндру Невском.

Биста представља дар њеног аутора познатог руског скулптора, академика Руске академије уметности Ајдина Зејналова народу Васојевића, док су постамент обезбиједили чланови Мото клуба „Ноћни вукови“. Поменути споменик подигнут је захваљујући залагању Руског дома из Београда, Амбасаде Русије у Црној Гори и Српске православне цркве. Споменик је открио амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников, подсјећајући да је руски светитељ Свети Александар Невски постао један од небеских покровитеља Васојевића од 18 вијека када су му се помолили прије битке са Турцима у подножју планине Комови. Васојевићи су својевремeно побиједили много надмоћнијег противника када су позвали Светог Александра Невског у помоћ. Oткривање овог споменика у Андријевици, а касније и у Никшићу, још једна је потврда вјековне историјске, духовне и културне повезаности између народа Русије и Црне Горе. Сигуран сам да је ова блискост и искрено пријатељство међу нашим народима чврсто и да то неће промијенити никакве пролазне гео-политичке околности – навео је Маслеников. Освештавајући споменик Александра Невског у Андријевици епископ Будимљанско- никшићки Методије је истакао да је овим чином Васово племе још једном показало да се сјећа свог заштитника и патрона, како и својих великана који су, како је навео, ишли оним уским и тегобним, јеванђељским путем кроз све вријеме искушења и на њему истрајали. Подизањем овог споменика племе Васово је још једном показало за којим истинским, правим, суштинским вриједностима сљедује. То су оне вриједности за којима је ово племе увијек кроз кроз вјекове ишло и сљедовало – нагласио је владика Методије.

Свечаности у Андриjевици, између осталих, присуствовали су и предсједници општина Беране и Андријевица Вуко Тодоровић и Жељко Ћулафић, као и директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и аутор споменима скулптор Ајдин Зејналов. Након откривања споменика и окупљања око трпезе љубави у парохијском дому на Књажевцу, предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић је у свом кабинету приредио пријем за представнике амбасаде Руске федерације у Црној Гори и академика, скулптора Ајдина Зејналова. Он је том приликом захвалио свима који су допринијели да се у Васојевићима подигне тако велелепни споменик.

Хвала вам на овом историском поклону који је у поносним Васојевићима засијао посебним сјајем који допире до неба. Васојевићи ће се поносити са овим спомеником, онако како су се увијек, његујући добре односе са Русијом, поносили са својом славном историјом и богатим духовним и културним наслеђем– казао је Ћулафић. Аутор споменика Ајдин Зејналов је нагласио да је за њега учешће у овом пројекту посвећеном Александру Невском била велика част. Додао је да је дјело о ком је ријеч настало као плод историјских и духовних веза и препорука везаних за Црну Гору и Русију. Највеће српско племе Васојевићи сматра Александра Невског за свог небеског покровитеља. Васојевићи од 18-ог вијека обележавају Дан Александра Невског као „завјетну славу“, тј. славу која се слави као завјет одређеном светитељу. У 18-ом вијеку пред одлучујућу битку против Турака племе Васојевића се молило за побједу светом Александру Невском. Према предању, током битке свети кнез Александар Невски јавио се на небу и отјерао Турке у бјекство.  

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ ,

ЗБОГ ПРАВОВРЕМЕНОГ И ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ЈАВНОСТИ И ГРАЂАНА  АНДРИЈЕВИЦЕ А У ЈЕКУ МЕДИЈСКИХ СПИНОВА ОД СТРАНЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ОО ДПС АНДРИЈЕВИЦА И ПОЈЕДИНИХ ОДНАРОЂЕНИХ ОДБОРНИКА ИЗ ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ ОД 30 ОГ АВГУСТА, ОДЛУЧНО ОДБАЦУЈЕМО НАВОДЕ ДА СУ ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА И ЊЕГОВИ САРАДНИЦИ НЕКОГ ФАВОРИЗОВАЛИ ПРИЛИКОМ РАСПИСИВАЊА ТЕНДЕРА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА И УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ У 2023 ГОДИНИ.
ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ВЕЋ ДУЖИ ВРЕМЕСКИ ПЕРИОД ПРЕДАНО РАДИ КАКО БИ ОБЕЗБИЈЕДИЛА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ТИМЕ ОМОГУЋИЛА БОЉЕ ЖИВОТНЕ УСЛОВЕ СВИМ ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА , БЕЗ БИЛО КАКВОГ ДИЈЕЉЕЊА НА ПОЛИТИЧКУ ИЛИ ДРУГУ ПРИПАДНОСТ И ТО ВРЛО ДОБРО ЗНАЈУ СВИ ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА. НАША МИСИЈА ЈЕ БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА , И У ТОМ ЦИЉУ КАО ДОМАЋИНИ КОЈИ ОДЛИЧНО ПОЗНАЈУ ПРИЛИКЕ НАШЕ ОПШТИНЕ, ФОКУС СТАВЉАМО НА РАЗВОЈ ИНФРАСТРУКТУРЕ КОЈА ЈЕ НАСЛИЈЕЂЕНА У КАТАСТРОФАЛНОМ СТАЊУ У НАШОЈ ОПШТИНИ.
НАСЛИЈЕДИЛИ СМО ДЕВАСТИРАНЕ ПУТЕВЕ, НЕИЗГРАЂЕНЕ СЕОСКЕ ВОДОВОДЕ, КАТОСТРОФАЛНУ ЕНЕРГЕТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ ПА ЈЕ ПРОСТО НЕМОГУЋЕ ЗА КРАТАК ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД САНИРАТИ СВЕ РУПЕ КОЈЕ СУ НАМ ОСТАВЉЕНЕ.
ТАЧНО ЈЕ ДА СЕ ОВЕ ГОДИНЕ ПОЖРТВОВАЊЕМ ЛОКАЛНИХ АУТОРИТЕТА У НАШ БУЏЕТ СЛИО МИЛИОН ЕУРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ЗА ШТА ЈЕ ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ПРИПРЕМИЛА ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ. ТИМ ПРИЈЕ ДА ЈЕ ОВО ТАЧНО ГОВОРИ И ЧИЊЕНИЦА ДА СУ ЗАПОСЛЕНИ ИЗ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ОБИШЛИ ГОТОВО СВЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ТЕ ТОМ ПРИЛИКОМ ИЗМЈЕРИЛИ ПРЕКО 30 КМ ПУТЕВА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ХИТНА САНАЦИЈА, ЧИЈА ПРЕДРАЧУНСКА ВРИЈЕДНОСТ ИЗНОСИ ПРЕКО 3 МИЛИОНА ЕУРА . ОД УКУПНЕ ДУЖИНЕ ПУТЕВА ЗА ПОСТУПАК У ОВОЈ ГОДИНИ У СКЛАДУ СА БУЏЕТСКИМ СРЕДСТВИМА СУ ОДАБРАНИ ПУТНИ ПРАВЦИ КОЈИМА ГРАВИТИРА НАЈВЕЋИ БРОЈ СТАНОВНИКА, А НАРОЧИТИ АСПЕКТ РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ СТАВИЛО ЈЕ НА ПОТКОМСКИ КРАЈ КОЈИ ЈЕ БИО ГОДИНАМА РАУБОВАН И КОРИШЋЕН ОД СТРАНЕ ПРЕТХОДНЕ ВЛАСТИ, КАКО ЕКСПЛОАТАЦИЈОМ ШУМА И КОРИШЋЕЊЕМ ВОДА ЗА МХЕ ТАКО И ИСЕЉАВАЊЕМ СТАНОВНИШТВА ИЗ ОВИХ КРАЈЕВА .
ДИО СПИНА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ПОМИЊАЊЕ ИМЕНА ЉУДИ У ТЕНДЕРСКОМ ПОСТУПКУ „НАВОДНО „ КОЈИ СУ ЗЛОУПОТРИЈЕБЉЕНИ И ИСКОРИШЋЕНИ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ ОД СТРАНЕ ОПШТИНЕ , И ЊИМА ЈЕ ПРОТИВ-ПРАВНО ПЛАНИРАН АСФАЛТ ПРЕМА ЊИХОВИМА КУЋАМА ЈЕ НОСНОВАН И НЕТАЧАН.
ПРИЛИКОМ ПРИПРЕМЕ ТЕНДЕРА ВРШИЛИ СМО ПОПИСИВАЊЕ ДИОНИЦА СА НАЗИВИМА ПУТНИХ ПРАВАЦА ПРЕМА КУЋАМА ИЗ РАЗЛОГА ПРЕЦИЗНОСТИ И ОЛАКШАНОГ РАДА ПРИЛИКОМ ИЗВОЂЕЊА РАДОВА ОД СТРАНЕ ИЗВОЂАЧА РАДОВА ЈЕР СЕ РАДИ О ПРЕКО 100 ПОЗИЦИЈА КОЈЕ ЋЕ СЕ АСФАЛТИРАТИ. КАКО СУ ПУТЕВИ УПИСАНИ У РЕГИСТРУ ОПШТИНСКИХ ПУТЕВА НАЗИВОМ И ЦИЈЕЛОМ ДИОНИЦОМ У КМ, ПРОСТО ИЗВОЂАЧ РАДОВА НЕ БИ ЗНАО КОЈУ ЦЈЕЛИНУ ( ДИО ) ТРЕБА ДА ИЗВЕДЕ А ДА НИЈЕ ОПИСАНА БЛИЖЕ НЕКИМ НАЗИВОМ , ПА СМО ИЗ ТОГ РАЗЛОГА ДАЛИ НАЗИВЕ ПРЕМА КУЋАМА. СВАКАКО ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК ЈЕ ЈАВАН И ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ НИШТА НЕ КРИЈЕ ОД СВОЈИХ ГРАЂАНА, ШТО ЋЕМО СЕ СЛОЖИТИ НИЈЕ БИО СЛУЧАЈ У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ КАДА СУ ВЛАДАЛЕ ДПС СТУКТУРЕ , КАДА СУ СЕ АСФАТИРАЛИ ПРИКЉУЦИ ПРЕМА КУЋАМА ПОЈЕДИНЦА А ВРЛО ЧЕСТО И ДО ШТАЛА ПОЈЕДИНЦА И ТО ДОБРО ЗНАЈУ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ .
„ВРИЈЕМЕ ЈЕ МАЈСТОРСКО РЕШЕТО „ И ОНО ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА ЛИ ЈЕ ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ РАДИЛО У ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА ИЛИ ПОЈЕДИНАЦА, МИ НИ НАЈМАЊУ СУМЊУ НЕМАМО ДА РАДИМО У ОПШТЕМ ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА. РАДИМО СВЕ ОНО ШТО ГОДИНАМА ДРУГИ НИЈЕСУ РАДИЛИ, ДРУГИ КОЈИМА ЈЕ ПРИОРИТЕТ БИО УРУШАВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА И ЛИЧНО БОГАЋЕЊЕ.
СА ТОМ ПРАКСОМ ЈЕ ЗАВРШЕНО, ОВО РУКОВОДСТВО ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ТЕ РАДИТИ СВЕ КАКО БИ У БУДУЋНОСТИ УНАПРИЈЕДЛИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА.
У НАРЕДНОМ САОПШТЕЊУ ЗБОГ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ, И ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ ХРОНОЛОШКИ ЋЕМО ПРИКАЗАТИ СВЕ ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ЗАВРШЕНИ И ЗАПОЧЕТИ У 2023 ГОДИНИ , И ОНИ ПРОЈЕКТИ КОЈИ СЕ ПЛАНИРАЈУ ЗА 2024 ГОДИНУ И ПЕРИОДУ КОЈИ ЈЕ ПРЕД НАМА.

РАДИ ЈАВНОСТИ САОПШТАВАМО ДА ЋЕ ДРЖАВА СА ДРУГИХ ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИРАТИ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА КАО ШТО СУ НАСТАВАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КУЋЕ ВОЋА И ИЗГРАДЊИ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ, ЈЕР СЕ ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ  ОБАВЕЗАЛА ДА ИЗДВОЈИ СРЕДСТВА ЗА ОВЕ НАМЈЕНЕ. ЗАТО СУ КРАЈЊЕ ЗЛОНАМЈЕРНЕ ТВРДЊЕ ДА ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО НЕ РАДИ НИШТА ДА СЕ ОВИ ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗУЈУ. УОСТАЛОМ, СВЕ ЈЕ ТО ТРЕБАЛО ДА ЗАВРШИ ПРЕТХОДНА ВЛАСТ, АЛИ ОЧИГЛЕДНО СУ ИМАЛИ ПРЕЧИХ ПОСЛОВА КОЈИ СЕ ТИЧУ ЗАДОВОЉЕЊА ПРОХТЈЕВА ПОЈЕДИНАЦА БЛИСКИХ ЦЕНТРИМА МОЋИ.

ОПОЗИЦИЈУ ПОЗИВАМО ДА У ЈАВНОМ ИНТЕРЕСУ ПОДРЖИ УСВАЈАЊЕ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА КАКО БИ ЗАПОСЛЕНИ У ОПШТИНИ АНДРИЈЕВИЦА И ДРУШТВИМА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ СО АНДРИЈЕВИЦА ПРИМИЛИ ЗАСЛУЖЕНЕ ЗАРАДЕ, ТЕ ДА СЕ ОКАНУ ОТРОВНИХ СТРЕЛИЦА И ДОВОЂЕЊА У ЗАБЛУДУ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ ПАУШАЛНИМ ОЦЈЕНАМА И НЕОЗБИЉНИМ ИСТУПАЊЕМ У МЕДИЈИМА .