Данас је у сали Скупштине општине Андријевица одржана прес конференција на којој су представљени резултати пројекта ,,Туристичким стазама сјевера“. На прес конференцији су говорили Милош Чукић, менаџер општине Андријевица и Маја Пешић, руководилац пројекта у општини Беране. Пројекат је имао за циљ унапређење туристичке понуде сјевера, а реализовале су га Општина Беране и Општина Андријевица. Пројекат је финансирала Краљевина Норвешка преко пројекта ,,Норвешка за вас – Црна Гора“ у иносу од 27.500 евра. Такође адаптација планинарског дома се финансира из средстава Европске уније преко пројекта прекограничне сарадње између општине Андријевица (Црна Гора) и Дечана (Косово). Пројекат прекограничне сарадње је у висини од 462.000 евра.

Пројектом ,,Норвешка за вас – Црна Гора“ ојачана је и међуопштинска сарадња, што ће резултирати повећањем конкурентности за сјеверни регион Црне Горе у сектору туризма који се заснива на природи и културној баштини. У Црној Гори, упркос атрактивном пејзажу и природним ресурсима, туризам је већином орјентисан на јужни, приморски дио. Тренутна понуда сувише је мала и као резултат, у циљу искориштавања постојећих средстава, понуда се мора побољшати. У вези с тим обезбијеђена су средства за адаптацију планинарских домова Криви до – Андријевица и Суво до – Беране који се налазе на подручју Националног парка Биоградска гора и Регионалног парка природе Комови.

Осим адаптације оба планинарска дома, пројектом је осмишљен заједнички туристички пакет којим ће се обогатити туристичка понуда овог краја. Одржани су састанци тимова обије општине који су припремили закључке везано за туризам у циљним општинама, а потписан је и меморандум о сарадњи. Општине Беране и Андријевица имају много сличности. Обије се налазе у долини ријеке Лим и имају слична географска и културна добра, као и потенцијал за развој. Зато је овај пројекат осмишљен као почетак успјешне сарадње у области туризма. Активности су реализоване током претходних девет мјесеци.