Министарка просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, током свог обиласка сјеверне регије Црне Горе, имала је прилику да посјети и Андријевицу. У згради Општине одржан је пријатељски састанак са министарком и њеном делегацијом, а ријечи добродошлице и срдачне поздраве, упутио је господин Жељко Ћулафић, предсједник Општине, са надом да ће сличне посјете постати учесталије. Истовремено, Ћулафић је говорио о плану буџета за школство, обезбјеђивању неопходних средстава за школе у андријевичком крају, и другим активностима локалне самоуправе.

Циљ конструктивног разговора био је и упознавање министарке Братић са стањем у школству, образовању и култури Општине Андријевица, са проблемима са којима се становници сусрећу, и оснаживање сарадње Министарства просвјете, науке, културе и спорта са локалном самоуправом. У том смислу, састанак је протекао успјешно, у пријатној атмосфери, а задовољавајући исход посјете огледа се и у обезбјеђивању, становницима Андријевице неопходног, комбија за превоз ученика, који је обезбиједило Министарство. На донацији се, у своје и у име свих грађана, захвалио и потпредсједник општине, Веско Ракетић, који је истовремено говорио о другим, бројним успјешно реализованим пројектима.

Присутнима се обратила и министарка која је, уз захвалност на топлој добродошлици, истакла и проблеме деценијама занемариваног Сјевера. Истовремено, Братић је говорила о значају побољшања развоја андријевичке регије и стандарда живота њених грађана, уз обећање да ће Министарство просвјете, науке, културе и спорта подржати пројекте који се односе на улагање у школе и вртиће, али и помагање дјеци и омладини.

Државни секретар Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Мирослав Анђелић, обратио се саопштењем да је Андријевица прва Општина Сјевера Црне Горе коју је делегација званично посјетила током овог обиласка. Такође, он је говорио и о значајним средствима које ће Америчка амбасада донирати сјеверном региону са сврхом реконструкције објеката.

Након састанка услиједио је обилазак андријевичке Oсновне школе „Бајо Јојић“, Центра за културу и спорт „Михаило Лалић“, као и обилазак уређења спомен-парка „Књажевац“.