,,NVO Green Home“ ће и ове године у Црној Гори у сарадњи са Свјетским Фондом за заштиту природе организовати кампању Сат за Планету. Општина Андријевица ће се у суботу 27. марта придружити у организацији те глобалне кампање симболичним гашењем свјетла (улична расвјета) у термину од 20:30 до 21:30 часова.

Посљедња недеља марта резервисана је нашу природу, 27. март је дан када су сви њени грађани широм свијета уједињени око заједничког циља. Мисија спасавања и указивања на значај који планета има, симболично је почела гашењем свјетла на 60 минута у Сиднеју 2007. године. Тема овогодишње кампање је Дигни глас за природу, којом се жели указати на проблем климатских промјена и трајног нарушавања животне средине.

Сат за Планету је кампања којој се прикључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да свако има одговорност према животној средини, као и да је могуће промијенити свакодневне навике за добробит планете и свих нас. Година за нама научила нас је да само заједно можемо побиједити, а 27. март нам је заједничко дјеловање у борби за очување природе потребније него икада.