Данас, у Центру за културу, у сусрет новој 2021. години Општина Андријевица потрудила се да обрадује наше најмлађе тако што је за њих организовала представу и додјелу новогодишњих пакетића. Донатор божићних пакетића  је америчка хуманитарна организација Санмартианс Пурсе, а организатори подјеле су поред Општине Андријевица, НВО ЦРИНИМ из Подгорице, НВУ Дјечија мисија из Подгорице и НВО Логос из Никшића.

Потпредсједник општине Веско Ракетић је искористио прилику да грађанима Oпштине Андријевицс честита предстојеће празнике и захвали се сарадницима:

„Драга господо желим у име Oпштине Андријевица да вас најсрдачније поздравим, пожелим свима срећне новогодишње и божићне празнике и по грегоријанском и јулијанском календару, дане када сви хришћани славе рођење Исуса Христа и дане када сви пожелимо све најљепше нашим породицама и нашој дјеци. Желим овдје у име Oпштине Андријевица и свих грађана да се захвалим невладиним организацијама који су данас на овај величанствен и пригодан начин уљепшали ове божићне дане, и који су вама и вашој дјеци омогућили најрадосније тренутке у овој години. Желим свима да се посреће божићни празници и да сви живимо у слози, миру и љубави, онако како је сам Господ Бог проповиједао. У то име, још једном свима хвала посебно НВО организацијама, хвала вам најљепше у име грађана Oпштине Андријевица.“

Упркос невремну одазвао се велики број дјеце и родитеља који су дошли да са својим малишанима подијеле божићну чаролију. А о томе говоре и родитељи малишана који су са великом радошћу ишчекивали овај дан.

„Моја дјеца ће се много обрадовати поклонима и због тога се захваљујем Општини Андријевица што су организовали овај дан и свим њиховим сарадницима и донаторима. Већ од самог јутра су са одушевљењем једва  чекали да дођу овдје. Видјели су снијег па је то још више утицало на њихов доживљај, чекали су Деда Мраза, поклоне, све у свему били су одушевљени“ изјавио је један од родитеља

Као што је најављено дан раније, подјела је била организована по групама, због тренутне епидемиолошке ситуације.

Општина Андријевица се захваљује свим донаторима и организаторима, у нади да ће ово постати традиција. Новој години, чаролији празника  и новогодишњим поклонима се највише радују дјеца, а најмање што можемо је да њихову радост учинимо још већом.