Мокар и тежак снијег који је посљедњих дана падао на подручју општине Андријевица донио је службама за одржавање путева пуне руке посла. Висина снијежног покривача у Андријевици достигла је четрдесетак сантиметара, док је снијег на сеоском подручју нападао дупло више. Из Комуналног предузећа су истакли да су сњегочистачи на терену, да одржавају проходност локалних путева и да интензивно раде на рашчишћавању путева на сеоском подручју.

– Сви приоритетни путеви су одмах очишћени. Након тога приступило се чишћењу некатегорисаних путева на сеоском подручју. Успјели смо да обезбиједимо проходност скоро свих важних саобраћајница на територији наше општине – истичу из Комуналног предузећа.

Предсједник Општине Жељко Ћулафић поручио је да ће се и у наредном периоду предузимати интензивне активности у циљу адекватног одржавања путева у зимском периоду.

– Договорили смо активности и очекујемо да ћемо и у наредном периоду реаговати брзо и да ћемо, исто као и у првом таласу, успјети да одговоримо својим обавезама. Молим грађане за стрпљење јер није лако доћи до удаљених мјеста. Показали смо да желимо да помогнемо и да очистимо све путеве до сваког засеока, до сваке куће, али прво морамо да очистимо приоритетне саобраћајнице – истиче Ћулафић, уз подсјећање да је дане викенда провео на терену у друштву радника који возе сњегочистаче.

Извор: Дан