Поводом 17. јула, Дана општине Андријевица у 9.00 часова на Црвеним прлима је организовано полагање цвијећа на спомен обиљежју, мјесту гдје је на тај дан 1941. године пукла прва устаничка пушка у овом крају, а истог дана Андријевица постала прво ослобођено мјесто у поробљеној Европи.

У 13.00 часова организована је свечана сједница Скупштине општине Андријевица коју је отворио предсједник Скупштине општине господин Младен Ђукић. Предсједник општине Жељко Ћулафић у свом говору се осврнуо на реализоване активности у протеклих годину дана у општини Андријевица у циљу развоја града.

 

Свечаној сједници присуствовали су Министри у Влади Црне Горе, посланици у Скупштини Црне Горе, као и предсједници и делегације из многих црногорских општина, замјеник Амбасадора Руске федерације у Црној Гори Николај Рудајев.

У веома богатом културно-умјетничком програму који је реализован након свечане сједнице који је водила Бојана Вучељић учествовали су Бранка Зечевић, КУД Лепосавић, млади народни гуслар Синиша Петрић, Анђела Вулевић и Анђела Губеринић представнице Андријевице у Ритму Европе.

 

 

 

Након свечане сједнице и културно-умјетничког програма организован је коктел у ресторану Мост.