Предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић са својим сарадницима угостио је на радном састанку потпредсједника Владе за регионални развој и министра капиталних инвестиција Ервина Ибрахимовића, државног секретара Адмира Шахмановића , генералног директора Директората за државне путеве Мирослава Машића, директора Управе за саобраћај Радомира Вуксановића и директора Управе јавних радова Бора Лучића, са сарадницима.

Они су са Предсједником општине  разговарали о развојним пројектима и плановима али и о  потребама општине Андријевица, нарочито у дијелу инфраструктуре.

Разговарали су и о статусу реализације  текућих пројеката, али и са изазовима са којима се општина Андријевица суочава због недостатка средстава за наставак реализације појединих капиталних пројеката, те се сагласили да убрзан социоекономски развој и унапређење живота свих грађана Андријевице морају бити на листи приоритета рада нове Владе.

Када су у питању развојни пројекти сјеверне регије, приступ мора бити усмјерен ка реализацији оних пројеката који имају најбоље изгледе да буду брзо реализовани и да почну да резултирају планираним ефектима који се од њих очекују, а све у циљу доприноса даљем привредном и економском расту и развоју. У том правцу, јако је важно да чујем ваше ставове о томе који су то пројекти за које сматрате да је њихова реализација високо на листи приоритета, а да су најзначајнији за свеукупни развој општина али и да могу бити брзо реализовани јер нас кашњење скупо кошта на свим пољима, а индикатор да високу цијену плаћамо јесу управо бројке које имају тенденцију драстичног мијењања демографске слике сјевера наше државе, саопштио је потпредсједник Владе Ибрахимовић.

Влада Црне Горе ће посвећено радити на изналажењу што скоријих рјешења којима ће се практично убрзати реализација већ започетих капиталних пројеката у  општини Андријевица, уз незаобилазно очување животне средине, што би финално требало да доведе до повећања конкурентности сјеверне регије у коју се, нажалост, у протеклом периоду није довољно улагало, закључио је потпредсједник Владе Црне Горе за регионални развој Ервин Ибрахимовић.

Потпредсједник Владе је након разговора са предсједником општине Андријевица Жељком Ћулафићем обишао локалитете за неколико крупних капиталних пројеката који су важни за даљи развој ове општине, као што су: спортска сала, кућа воћа и рециклажни центар.