Представници Општине Андријевица и Епархије будимљанско-никшићке потписали су недавно уговор на основу ког се дефинише планирана реконструкција Спомен парка „Књажевац“. У складу са тим уговором, којим се инвеститори обавезују да поштују препоруке Епархије, као власника поменутог земљишта, отпочели су радови на уређењу поменутог спомен парка. Средства за реализацију овог пројекта, вриједног 343.000 еура, преко Владе Црне Горе, обезбиједила је Управа јавних радова.

Пројектом је, између осталог, предвиђено чишћење постојећег спомен обиљежја, уклањање старе и монтажа нове ограде, уградња природног камена и постављање расвјете. Спомен парк ће добити и нове садржаје, који су намијењени најмлађима. На око 400 метара квадратних планирано је модерно игралиште, са посебном гуменом подлогом и комплетним мобилијаром, који чине тобогани, платформе и мреже за пењање, тунели за провлачење, клацкалице, љуљашка, вртешка и други елементи за забаву и игру- навели су раније из Владе Црне Горе.

Радови на реконструкцији поменутог спомен парка требало је да отпочну прије неколико мјесеци, али мјештани Андријевице, кроз масовне протесте, то нијесу дозволили док се не добију чврсте гаранције да ће се земљиште на Књажевцу укњижити као својина Митрополије-црногорско приморске.