САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ ,

ЗБОГ ПРАВОВРЕМЕНОГ И ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ЈАВНОСТИ И ГРАЂАНА  АНДРИЈЕВИЦЕ А У ЈЕКУ МЕДИЈСКИХ СПИНОВА ОД СТРАНЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ОО ДПС АНДРИЈЕВИЦА И ПОЈЕДИНИХ ОДНАРОЂЕНИХ ОДБОРНИКА ИЗ ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ ОД 30 ОГ АВГУСТА, ОДЛУЧНО ОДБАЦУЈЕМО НАВОДЕ ДА СУ ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА И ЊЕГОВИ САРАДНИЦИ НЕКОГ ФАВОРИЗОВАЛИ ПРИЛИКОМ РАСПИСИВАЊА ТЕНДЕРА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА И УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ У 2023 ГОДИНИ.
ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ВЕЋ ДУЖИ ВРЕМЕСКИ ПЕРИОД ПРЕДАНО РАДИ КАКО БИ ОБЕЗБИЈЕДИЛА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ТИМЕ ОМОГУЋИЛА БОЉЕ ЖИВОТНЕ УСЛОВЕ СВИМ ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА , БЕЗ БИЛО КАКВОГ ДИЈЕЉЕЊА НА ПОЛИТИЧКУ ИЛИ ДРУГУ ПРИПАДНОСТ И ТО ВРЛО ДОБРО ЗНАЈУ СВИ ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА. НАША МИСИЈА ЈЕ БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА , И У ТОМ ЦИЉУ КАО ДОМАЋИНИ КОЈИ ОДЛИЧНО ПОЗНАЈУ ПРИЛИКЕ НАШЕ ОПШТИНЕ, ФОКУС СТАВЉАМО НА РАЗВОЈ ИНФРАСТРУКТУРЕ КОЈА ЈЕ НАСЛИЈЕЂЕНА У КАТАСТРОФАЛНОМ СТАЊУ У НАШОЈ ОПШТИНИ.
НАСЛИЈЕДИЛИ СМО ДЕВАСТИРАНЕ ПУТЕВЕ, НЕИЗГРАЂЕНЕ СЕОСКЕ ВОДОВОДЕ, КАТОСТРОФАЛНУ ЕНЕРГЕТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ ПА ЈЕ ПРОСТО НЕМОГУЋЕ ЗА КРАТАК ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД САНИРАТИ СВЕ РУПЕ КОЈЕ СУ НАМ ОСТАВЉЕНЕ.
ТАЧНО ЈЕ ДА СЕ ОВЕ ГОДИНЕ ПОЖРТВОВАЊЕМ ЛОКАЛНИХ АУТОРИТЕТА У НАШ БУЏЕТ СЛИО МИЛИОН ЕУРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ЗА ШТА ЈЕ ОПШТИНА АНДРИЈЕВИЦА ПРИПРЕМИЛА ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ. ТИМ ПРИЈЕ ДА ЈЕ ОВО ТАЧНО ГОВОРИ И ЧИЊЕНИЦА ДА СУ ЗАПОСЛЕНИ ИЗ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ОБИШЛИ ГОТОВО СВЕ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ, ТЕ ТОМ ПРИЛИКОМ ИЗМЈЕРИЛИ ПРЕКО 30 КМ ПУТЕВА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ХИТНА САНАЦИЈА, ЧИЈА ПРЕДРАЧУНСКА ВРИЈЕДНОСТ ИЗНОСИ ПРЕКО 3 МИЛИОНА ЕУРА . ОД УКУПНЕ ДУЖИНЕ ПУТЕВА ЗА ПОСТУПАК У ОВОЈ ГОДИНИ У СКЛАДУ СА БУЏЕТСКИМ СРЕДСТВИМА СУ ОДАБРАНИ ПУТНИ ПРАВЦИ КОЈИМА ГРАВИТИРА НАЈВЕЋИ БРОЈ СТАНОВНИКА, А НАРОЧИТИ АСПЕКТ РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ СТАВИЛО ЈЕ НА ПОТКОМСКИ КРАЈ КОЈИ ЈЕ БИО ГОДИНАМА РАУБОВАН И КОРИШЋЕН ОД СТРАНЕ ПРЕТХОДНЕ ВЛАСТИ, КАКО ЕКСПЛОАТАЦИЈОМ ШУМА И КОРИШЋЕЊЕМ ВОДА ЗА МХЕ ТАКО И ИСЕЉАВАЊЕМ СТАНОВНИШТВА ИЗ ОВИХ КРАЈЕВА .
ДИО СПИНА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА ПОМИЊАЊЕ ИМЕНА ЉУДИ У ТЕНДЕРСКОМ ПОСТУПКУ „НАВОДНО „ КОЈИ СУ ЗЛОУПОТРИЈЕБЉЕНИ И ИСКОРИШЋЕНИ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ ОД СТРАНЕ ОПШТИНЕ , И ЊИМА ЈЕ ПРОТИВ-ПРАВНО ПЛАНИРАН АСФАЛТ ПРЕМА ЊИХОВИМА КУЋАМА ЈЕ НОСНОВАН И НЕТАЧАН.
ПРИЛИКОМ ПРИПРЕМЕ ТЕНДЕРА ВРШИЛИ СМО ПОПИСИВАЊЕ ДИОНИЦА СА НАЗИВИМА ПУТНИХ ПРАВАЦА ПРЕМА КУЋАМА ИЗ РАЗЛОГА ПРЕЦИЗНОСТИ И ОЛАКШАНОГ РАДА ПРИЛИКОМ ИЗВОЂЕЊА РАДОВА ОД СТРАНЕ ИЗВОЂАЧА РАДОВА ЈЕР СЕ РАДИ О ПРЕКО 100 ПОЗИЦИЈА КОЈЕ ЋЕ СЕ АСФАЛТИРАТИ. КАКО СУ ПУТЕВИ УПИСАНИ У РЕГИСТРУ ОПШТИНСКИХ ПУТЕВА НАЗИВОМ И ЦИЈЕЛОМ ДИОНИЦОМ У КМ, ПРОСТО ИЗВОЂАЧ РАДОВА НЕ БИ ЗНАО КОЈУ ЦЈЕЛИНУ ( ДИО ) ТРЕБА ДА ИЗВЕДЕ А ДА НИЈЕ ОПИСАНА БЛИЖЕ НЕКИМ НАЗИВОМ , ПА СМО ИЗ ТОГ РАЗЛОГА ДАЛИ НАЗИВЕ ПРЕМА КУЋАМА. СВАКАКО ТЕНДЕРСКИ ПОСТУПАК ЈЕ ЈАВАН И ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ НИШТА НЕ КРИЈЕ ОД СВОЈИХ ГРАЂАНА, ШТО ЋЕМО СЕ СЛОЖИТИ НИЈЕ БИО СЛУЧАЈ У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ КАДА СУ ВЛАДАЛЕ ДПС СТУКТУРЕ , КАДА СУ СЕ АСФАТИРАЛИ ПРИКЉУЦИ ПРЕМА КУЋАМА ПОЈЕДИНЦА А ВРЛО ЧЕСТО И ДО ШТАЛА ПОЈЕДИНЦА И ТО ДОБРО ЗНАЈУ ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ .
„ВРИЈЕМЕ ЈЕ МАЈСТОРСКО РЕШЕТО „ И ОНО ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА ЛИ ЈЕ ОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ РАДИЛО У ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА ИЛИ ПОЈЕДИНАЦА, МИ НИ НАЈМАЊУ СУМЊУ НЕМАМО ДА РАДИМО У ОПШТЕМ ИНТЕРЕСУ СВИХ ГРАЂАНА. РАДИМО СВЕ ОНО ШТО ГОДИНАМА ДРУГИ НИЈЕСУ РАДИЛИ, ДРУГИ КОЈИМА ЈЕ ПРИОРИТЕТ БИО УРУШАВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА И ЛИЧНО БОГАЋЕЊЕ.
СА ТОМ ПРАКСОМ ЈЕ ЗАВРШЕНО, ОВО РУКОВОДСТВО ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ТЕ РАДИТИ СВЕ КАКО БИ У БУДУЋНОСТИ УНАПРИЈЕДЛИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СВИХ НАШИХ ГРАЂАНА.
У НАРЕДНОМ САОПШТЕЊУ ЗБОГ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ, И ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ЈАВНОСТИ ХРОНОЛОШКИ ЋЕМО ПРИКАЗАТИ СВЕ ПРОЈЕКТЕ КОЈИ СУ ЗАВРШЕНИ И ЗАПОЧЕТИ У 2023 ГОДИНИ , И ОНИ ПРОЈЕКТИ КОЈИ СЕ ПЛАНИРАЈУ ЗА 2024 ГОДИНУ И ПЕРИОДУ КОЈИ ЈЕ ПРЕД НАМА.

РАДИ ЈАВНОСТИ САОПШТАВАМО ДА ЋЕ ДРЖАВА СА ДРУГИХ ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИРАТИ РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА КАО ШТО СУ НАСТАВАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КУЋЕ ВОЋА И ИЗГРАДЊИ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ, ЈЕР СЕ ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ  ОБАВЕЗАЛА ДА ИЗДВОЈИ СРЕДСТВА ЗА ОВЕ НАМЈЕНЕ. ЗАТО СУ КРАЈЊЕ ЗЛОНАМЈЕРНЕ ТВРДЊЕ ДА ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО НЕ РАДИ НИШТА ДА СЕ ОВИ ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗУЈУ. УОСТАЛОМ, СВЕ ЈЕ ТО ТРЕБАЛО ДА ЗАВРШИ ПРЕТХОДНА ВЛАСТ, АЛИ ОЧИГЛЕДНО СУ ИМАЛИ ПРЕЧИХ ПОСЛОВА КОЈИ СЕ ТИЧУ ЗАДОВОЉЕЊА ПРОХТЈЕВА ПОЈЕДИНАЦА БЛИСКИХ ЦЕНТРИМА МОЋИ.

ОПОЗИЦИЈУ ПОЗИВАМО ДА У ЈАВНОМ ИНТЕРЕСУ ПОДРЖИ УСВАЈАЊЕ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА КАКО БИ ЗАПОСЛЕНИ У ОПШТИНИ АНДРИЈЕВИЦА И ДРУШТВИМА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ СО АНДРИЈЕВИЦА ПРИМИЛИ ЗАСЛУЖЕНЕ ЗАРАДЕ, ТЕ ДА СЕ ОКАНУ ОТРОВНИХ СТРЕЛИЦА И ДОВОЂЕЊА У ЗАБЛУДУ ГРАЂАНА АНДРИЈЕВИЦЕ ПАУШАЛНИМ ОЦЈЕНАМА И НЕОЗБИЉНИМ ИСТУПАЊЕМ У МЕДИЈИМА .