Приликом јучерашње посјете Андријевици и разговора са челницима Општине о актуелним проблемима и будућим плановима, премијер Здравко Кривокапић је казао да је у минулом периоду у овом крају била изражена економска миграција и да је то појава које се конкретним мјерама мора заустављати.

-Оно што је апсолутно јасно и што представља карактеристику Андријевице, као најсиромашније општине у Црној Гори је чињеница да смо имали економску миграцију и да је број становника овдје сада мањи три пута него у неким минулим временима. То говори да је лијек за наше проблеме инфраструктурно повезивање и економски развој. Зато треба све урадити да се што прије у Андријевици десе неки индустријски објекти, а не, као до сада, да отварамо Кућу воћа, чија је изградња започета 2017. године у предизборној кампањи, иако се зна да она није завршена ни до данашњих дана. Кућа воћа је по габаритима, чини ми се, помало мегаломански пројекат, али у овом дијелу треба учињети све да овај објекат што прије буде оспособљен за прераду воћа. То је задатак нашег министра пољопреивреде који данас управо разговара са представницима Свјетске банке на ту тему- истакао је Кривокапић.

Он је казао да се искренио нада да ће изградњом другог дијела ауто-пута од Матешева до Андријевице за ове крајеве доћи бољи дани.

– Надам се да ће наставак ауто-пута који се веже од Матешева до Андријевице учињети ову општину доступном свим грађанима Андријевице и других крајева Црне Горе. Тако ће се од Андријевице до Подгорице стизати за неких сат времена. То је нека карактеристика рада у неким другим великим државама гдје човјек на посао путује сат времена, јер ово богатство и ову привреду терба искористити на прави начин – нагласио је Кривокапић.

Премијер је истакао важност опредјељења Владе Црне Горе да слиједи зелену стратегију, те да су природни ресурси обновљиви само ако грађани и читава друштвена заједница буду развијали здрав и пажљив однос према окружењу.

-Однос према једном од највећих блага Црне Горе, према њеним стољетним шумама је опасан и забрињавајући, али смо ријешени да заштитимо национално благо- поручио је Кривокапић.

Додао је да се, у циљу бржег развоја, планира да се у Андријевици отвори еко школа, а у поткомовском селу Јапан Јапанска кућа како би се што боље повезали са том великом азијском државом.

Одговарајући на питање новинара да ли је тачно да је Влада преко Управе за јавне радове из капиталног буџета  општини Андријевица опредијелила свега 100.000  Кривокапић је казао да је то тачно, али да ће се настојати да се на други начин издвоје додатна средства за реализацију појединих пројеката.

Премијер је у друштву општинских челника и Тамаре Срзентић, министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија посјетио андријевичку Службу заштите и спашавања, као и локацију на којој се гради Кућа воћа.

Након састанка са премијером челници Oпштине су казали да су разговори били конструктивни и да се искрено нада да ће Влада дати пуни подстицај да Андријевица крене путевима развоја.