Делегација Синдиката управе и правосуђа ЦГ обавила је састанке са својим члановима ватрогасцима-спасиоцима у Служби заштите и спашавања Андријевица, као и са предсједником поменуте општине.

Струковни одбор ватрогасаца-спасилаца ЦГ већ неколико година је покушавао да ноћно дежурство у Служби заштите које је укинула бивша градска управа на челу са Срђаном Машовићем поново врати, односно активира после дуже времена уназад. Неразумна и незаконита одлука бивше градске управе имала је као посљедицу више тешких ситуација и велике материјалне штете. Доласком нове градске власти успјели смо одмах договорити да се наново уведе трећа смјена, тако да се грађани овог града сада осјећају сигурно током ноћних сати. Такође, овај Струковни одбор се може похвалити и својим доприносом у повећању зарада ватрогасцима-спасиоцима поменутог града које су у једном тренутку у скоријој прошлости у просјеку износиле 250 еура. Сада је тај износ много већи, тј. њихове просјечне зараде су око 430 еура са изгледним повећењем и у будућем периоду. Наше чланове ватрогасце-спасиоце информисали смо о позитивном току активности нашег Синдиката, а које се тичу измјена Закона о пензионисању под повољним условима ове категорије запослених.
На састанку са новим предсједником општине Андријевица, Жељком Ћулафићем којем су испред СУПЦГ поред предсједнка Ненада Ракочевића и предсједника синдиката општине Томислава Кнежевића, присуствовали још и предсједник Струковног одбора ватрогасаца-спасилаца Ратко Пејовић и синдикални представник ватрогасаца-спасилаца у Андријевици Милија Кићовић договорено је много значајних ствари.

Поред најважнијег договора увођења треће смјене, предсједник Ћулафић је обећао запошљавање неколико још пријеко потребних, нових ватрогасаца-спасилаца. Обећања су ишла такође у набавци нове и обнављању лоше и застареле опреме, као и набавци додатних возила за ову важну градску службу. Договорена је у будућности сарадња која је у прошлости заостајала, а тиче се преговарања и усаглашавања Колективног уговора код послодавца за све запослене у општини, гдје ће се увећати многа права радника у односу на постојећа. Мора се истаћи добра воља код новог градског руководства што се тиче рјешавања сваког аспекта проблематике радника ове локалне управе и пружање помоћи гдје год је то потребно.