Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, bg Dragutin Dakić obišli su danas našu Opštinu, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem razmotrili i konkretizovali detalje oko gradnje nove kasarne Vojske Crne Gore, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.

Čelnici Opštine izrazili su svoju apsolutnu spremnost da se izađe u susret potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Riječ je o prostoru od oko 40 hiljada kvadrata u andrijevačkom naselju Prljanija.
Bošković je naglasio da je kasarna u Andrijevici značajna ne samo za tu Opštinu, već za cijelu državu, s obzirom da VCG na ovaj način širi svoju mrežu i pozicionira se u mjestima gdje ima dugu tradiciju. 
On je istakao da se, kada je riječ o vojnoj kasarni, ne govori samo o pripadnicima Vojske koji će u njoj raditi, već o potencijalima koje ona nosi na planu kompletnog razvoja grada. Podsjećajući da je u tom gradu nekada bila komanda graničnog bataljona, Bošković je naglasio i da država Crna Gora mora da zadovolji standarde kao nova članica NATO-a, te da je Andrijevica percipirana kao najoptimalnije rješenje za gradnju kasarne u sjevernoistočnom dijelu zemlje.

Bošković je zaključio da je Vojska Crne Gore uvijek pokazala spremnost da izađe u susret potrebama građana, te da je to jedna od njenih misija koje je čine institucijom od izuzetnog značaja. Mašović se zahvalio na izuzetnoj podršci koju je Vojska Crne Gore pružila gradu tokom trajanja vanrednog stanja, na pomoći u izgradnji putne infrastrukture, naglašavajući da je Opština na čijem je čelu već valorizovala neke od nekadašnjih vojnih objekata.