Predsjednik Opštine Srđan Mašović i savjetnik za razvojne projekte i investicije Miodrag Ivanović obišli su gradilište gdje se gradi buduća Kuća voća.

Kompleks je podijeljen na dva dijela. Sa jedne strane je objekat koji konstrukcijski prati oblik terena, obložen betonskim letvama jarkog pigmenta koji pristaju okolini, otvoren i svetao prostor u kome vlada jednostavnost neutralnih betonskih panela. Drugi dio predstavlja proizvodna hala, funkcionalni objekat preoblikovan u modernu strukturu inspirisanu temom prirode što je izraženo kroz oblikovne detalje i boje na objektu. Masivna konstrukcija uklopljena je u prostor oblaganjem prozračnim panelima boje teracote i detaljima koji imitiraju okolinu. Prilikom projektovanja proizvodnog objekta tehnološki proces organizovan je tako da objekat ispunjava sve uslove. Posebna pažnja posvećena je kretanju sirovine kroz objekat, kontrolisanim ulazima u proizvodni pogon i kontroli izlaza gotovog proizvoda. Objekat je organizovan kao cjelina koja se sastoji iz dva nezavisna dijela – skladišnog i proizvodnog.

Zbog specifičnosti same sirovine i mogućnosti da se sem maline proizvodni pogon i hladnjača koriste za skladištenje i drugih vrsta voća, hladnjača je podijeljena na dvije odvojene komore. U skladu sa programskim zadatkom posebnu i samostalnu cjelinu u proizvodnom objektu predstavlja prerada voća. Ona je direktno povezana sa prijemom voća, pa je tako omogućeno da se po potrebi koristi kao odvojeni pogon.

Predsjednik Mašović je zaključio da se sve odvija planiranom dinamikom u skladu sa svim definisanim standardima iako je Kuća voća zahtjevan projekat. „Očekujemo da se radovi završe u predviđenom roku. Lokalna uprava će kroz čitav projekat pratiti sve aktivnosti kako bi se stvorili uslovi za neometan završetak radova i ispoštovali ugovori. Ovaj projekat će generisati nova radna mjesta i dinamizirati ekonomski razvoj naše Opštine.“- istakao je Mašović. Podsjećamo da je izvođače radova DOO Neimar Inženjering.