Данас је у просторијама општине одржан састанак представника Oпштине Андријавица и представника Oпштине Дечани са Косовске стране.

На састанку су присуствовали предсједник општине Жељко Ћулафић, потпредсједник општине  Веско Ракетић, менаџер општине Милош Чукић и  пројект менаџер Миодраг Ивановић, а са Косовске стране су присуствовали менаџер Пројекта Шкезен Харадинај, Весна Спалевић кординатор Пројекта испред општине Дечани.

У току састанка је прецизирана досадашња реализација Пројекта прекограничне сарадње са Косовом, а све у циљу искоришћења туристичких потенцијала  за развој руралног дијела наше Општине, такође су дефинисани потребни наредни кораци за имплементацију и реализацију овог Пројекта. Косовска страна се сагласила са указаним потребама за реализацију, те нас обавијестили да су спровели низ активности и да је тренутно у реализацији тендерска документација.

Општина Андријевица као водећи пројектант све предвиђене процедуре спроводи по плану што је и потврдила комисија ЦФЦУ приликом мониторинга.

Такође су дефинисани кораци за реализацију будућих пројеката из области валоризације туристичких потенцијала једне и друге стране.