Ministarka Javne uprave, Suzana Pribilović sa saradnicom Jadrankom Vukčević posjetile su opštinu Andrijevicu. Tom prilikom ministarka je razgovarala sa presjednikom Srđanom Mašovićem i njegovim saradnicima o značaju jedinica lokalne samouprave u procesu reforme, potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata E-uprave kao i o ključnim projektima Opštine.

Ministarka Pribilović se zahvalila na dočeku i prijemu. Pribilović je istakla da se zahvaljujući novom Zakonu može ostvariti bolja komunikacija i bliža saradnja sa lokalnom upravom, kao i da se moraju stvoriti uslovi kako bi mladi ljudi ostajali na sjever Crne Gore.

,,Plan optimizacije se mora sprovesti, to znači preslaganje unutar sistema bez otpuštanja radnika iako je potreban određen  period  kako bi došlo do konačnih rezultata“-istakla je ministarka.

Predsjednik Mašović  poželio je dobrodošlicu ministarki i saradnici. Predsjednik je naglasio da po određenim Zakonima Opština  sa javnim preduzećima mora da ima određene kadrove za koje su potrebna dodatna finansijska sredstva. Takođe, sekretarka Sekretarijata Gorica Zonjić je naglasila da se plan optimizacije primjenjuje u lokalnoj samoupravi i da već imamo stručne i kvalitetne kadrove koji rade više referata.

Savjetnik predsjednika za investicije i razvojne projekte Ivanović je upoznao prisutne sa projektima koji su u realizaciji a koji svjedoče o odličnoj saradnji sa Vladom i resornim Ministarstvima kao i odličnom putu opštine Andrijevica ka jednoj razvijenoj opštini.

Sa ovim je sastanak zaključen, Predsjednik se još jednom zahvalio na posjeti.