Делегација Општине Будва, на челу са предсједником Општине Марком Царевићем, данас је боравила у Андријевици, поводом уручења донације – специјализованог ватрогасног возила за све интервенције.

Ова вриједна донација знатно ће унаприједити потенцијал Службе заштите и спасавања у општини Андријевица, јер је до ове донације располагала само једним ватрогасним возилом.

„Са великим задовољством, цијенећи да смо ипак ми браћа и пријатељи, а полазећи од тога да Андријевица нема ватрогасно возило, дошли смо на идеју да једно од наших возила поклонимо Андријевици, са жељом да га што мање користе, а кад им затреба да га имају, да им послужи оној намјени којој је предвиђено. Ништа ово није спектакуларно, ово је један знак пажње за све вас овдје, да знате да увијек мислимо на вас, да смо увијек спремни да помогнемо у овим временима која ни нама, нажалост, не дозвољавају неки велики простор за маневар. Важно је сјетити се, важно је рећи да сте увијек радо виђени у Будви, а морам рећи и да се ја овдје осјећам као сам Андријевчанин од старина. То је нешто на чему треба да радимо, да се испомажемо колико год будемо могли“, казао је Царевић.

На донацији су се захвалили представници Општине Андријевица, на челу са предсједником општине Жељком Ћулафићем.

Они су истакли да је ватрогасно возило, донација општине Будва, примјер добре сарадње двије општине, посебно с обзиром на то да је сјевер слабије развијена регија у односу на југ државе.

Ћулафић се у врло емотивном тону захвалио на донацији, са жељом да Царевић настави са донацијама општинама сјевера, онолико колико буде у могућности.

У име захвалности, предсједнику Царевићу је од стране предсједника општине Андријевица уручена вриједна икона.