men3U utorak, 15. marta, u maloj sali Centra za kulturu i sport  ,,Mihailo Lalić” održana je izložba konkursnih radova koji su učestvovali na javnom konkursu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje objekta “Kuća voća” u Andrijevici.

Na konkurs je stiglo šest radova, a žiri je 28. januara 2016. godine donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge i treće nagrade, dok su ostale tri ideje otkupljene.

Prva nagrada dodijeljenja je autorskom timu: Mr Elvira Muzurović, dipl.ing.arh; Mirza Mulić, spec.sci.arh. Saradnik: Nemanja Mitrović, stud.arh.

Druga nagrada dodijeljena je autorskom timu: arh. Ivan Milošević, arh. Marko Popović, arh. Danilo Drobnjak.

Treća nagrada dodijeljenja je autorskom timu: Nikola Novaković, Aleksandar Lukić, Ana Mičić, Mirjana Uzelac Filipendin, Nevena Mijušković. Prezentacioni tim: Zoran Spasić, Milica Samaržić, Kristijan Dapčević.

Zadatak žirija bio je da odabere najbolje i najcjelishodnije rješenje koje će svojim primijenjenim rješenjima najbolje odgovoriti u odnosu na sljedeće kriterijume:

  • na najefikasniji način valorizovati ukupni potencijal parcele i njenih kontaktnih zona,
  • ostvariti skladnu urbanističko-arhitektonsku formu sa kvalitetno definisanim funkcijama,
  • na kvalitetan način uvažiti i nadgraditi postojeći arhitektonski, periodni i geomorfološki kontekst,
  • u skladu sa najsavremenijim standardima uvažiti potrebu za energetskom efikasnošću planiranih objekata i primjenom alternativnih izvora energije.

Na otvaranju izložbe prvo se prisutnim obratio Miodrag Ivanović, savjetnik za razvoj i investicije a onda Darko Konjević, pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja.