Еко катун Штавна дат у закуп на период од 5 година

Поштовани грађани Андријевице,

Посебан изазов за Локалну самоуправу је унапређење постојећег стања у развоју туризма и да своје туристичке потенцијале који још увек нису валоризовани у довољној мјери и на прави начин и које, самим тим, туристи не доживљавају као довољно атрактивну дестинацију, да их у наредном периоду промовишемо и у процесу позиционирања и промјене имиџа подручја наше општине, како би туристи почели да посматрају ово подручје као једну од најпожељнијих туристичких дестинација.

Након спроведене законске процедуре и успјешно реализованог Јавног позива за давање у закуп Еко катуна Штавна, Локална самоуправа је успјела у намјери да валоризује свој препознатљиви туристичких бренд.

Надамо се да ће закупац на прави начин учинити доступним љепоту Комова како домаћим посјетиоцима тако и гостима и то ће дати нови квалитет туристичкој понуди Андријевице.

У петогодишњем уговорном периоду приход по основу закупнине Општини биће 120.000 евра, док ће приходи са таксама и накнадама прелазити износ од 150.000 евра, док је поређења ради, претходна општинска власт дајући у закуп исти објакат за исти период приходовала 7.500 евра, што је 20 пута мање. И та разлика није само у бројевима него и у суштинском односу према нашим грађанима.

Овим путем бих пожељели сву срећу у раду новом закупцу са искреним намјерама да се у нашој општини угодно осјећају.