Поводом 17. јула, Дана општине Андријевица делегација општине Андријевица на челу са Предсједником општине  на Црвеним прлима је положила цвијеће на спомен обиљежју, мјесту гдје је на тај дан 1941. године пукла прва устаничка пушка у овом крају, против италијанског окупатора.

 

Такође, вијенце су на спомен обиљежје положили и представници Удружења бораца Андријевица и Удружења ратних добровољаца.

Свечаности су присуствовали и  представници медија и остали грађани.

У 11.00 часова организована је свечана сједница Скупштине општине Андријевица у Центру за културу и спорт „Михаило Лалић“ коју је отворио најстарији одборник у Скупштини општине Андријевица Добрашин Лалевић.

Предсједник општине Жељко Ћулафић се у свом говору осврнуо на реализоване активности у протеклих годину дана у општини Андријевица, и поред сложене политичке ситуације, одржавања ванредних локалних избора и низа отежавајућих околности, и да се интезивно радило у циљу опшег просперитета грађана и свеукупног развоја наше општине као и о будућим плановима у циљу развоја града.

Свечаној сједници присуствовали су Министри  у Влади Црне Горе Владимир Јоковић и Драгослав Шћекић са сарадницима, као  и делегације из неких црногорских општина.