Директор Директората за водопривреду др Момчило Благојевић боравио је у радној посјети Андријевици, гдје је са општинским руководством разговарао о даљим корацима имплементације пројекта изградње водовода у мјесној заједници Трешњево. Он је том приликом подсјетио да вриједност овог пројекта износи око 450.000 еура и да ће његовом реализацијом преко 40 домаћинстава у засеоку Чоеча Глава добити воду за пиће. Казао је да је Министарство пољопривреде и руралног развоја до сада опредијелило 30.000 еура за изградњу овог водовода, те да је дио средстава, у висини од око 100.000 еура, обезбијеђен путем донација. Поручио је да се искрено нада ће се у наредном периоду, уз стварање свих неопходних предуслова, изнаћи могућности да се обезбиједе додатна средства, потребна да се заврши изградња поменутог водовода.

– Договорени су даљи кораци имплементације пројекта изградње водовода у селу Трешњево. Министарство пољопривреде и рурарног развоја ће наставити да подржава овај пројекат у складу са могућностима и финансијским средствима која буду на располагању. Такође, настојаћемо да и кроз друге видове финансирања, односно кроз међународне пројекте  помогнемо изградњу водовода за мјештане Чоече Главе. Свакако све то мора да прати испуњавање свих неопходних предуслова које треба да обезбиједи локална самоуправа у сарадњи са мјештанима, како би се средства могла апсорбовати и искористити на најбољи начин – казао је Благојевић након састанка, додајући да се искрено нада да ће, у циљу реализације и других пројеката, сарадња локалне самоуправе и Министарства пољопривреде у наредном периоду бити на одговарајућем нивоу.

Предсједник општине Жељко Ћулафић је истакао да ће локална управа, уз одговарајућу подршку, предузети све неопходне мјере да се мјештанима Чоече Главе обезбиједи уредно водоснадбијевање.

-Изградња водовода у Трешњеву је велика и значајна инвестиција, зато је потребно увезати све чиниоце, од надлежних државних институција, локалне управе, донатора и мјештана, како би се склопила финансијска конструкција и цијели посао довео до краја. У том правцу имали смо користан и конструктиван разговор са господином Благојевићем који улијева наду да ће се овај пројекат реализовати у неком разумном року. Што се тиче локалне управе спремни смо да у том правцу уложимо максималне напоре -нагласио је Ћулафић.

Током разговора директор Директората за водопривреду др Момчило Благојевић је саопштио да  Министарство пољопривреде и рурарног развоја ради и на изради главног пројекта који се тиче регулације корита ријеке Лим.