Из ЦЕДИС-а су устврдили да честе прекиде у напајању електричном стујом на подручју Андријевице изазивају глодари, односно шумски мишеви и вјеверице, који, како се наводи, праве „кратке спојеве“ на далеководном систему. То је констатовано у одговору упућен предсједнику општине Жељку Ћулафићу који је недавно од ЦЕДИС-а тражио да се предузму одговарајуће мјере ради уреднијег електроснабдијевања у више андријевичких села. У поменутом одговору се наводи да је тачно да у последње вријеме постоје чести испади далековода 10 КВ Коњухе, напојне трафостанице  35/10 КВ Андријевица. Истакли су да се то посебно дешава у касним ноћним и раним јутарњим сатима када мишеви и вјеверице улазе у такозване зидане трафостанице.

Обиласком предметног далековода утврђено је да је у највећем дијелу узрок тих испада појава великих шумских мишева и вјеверица који, склањајући се од хладноће, улазе у „зидане“ трафостанице и то ТС-З „Ђулиће“ и ТС – З „Грачаница“, чиме на ВН опреми изазивају кратке спојеве, што доводи до испада далековода. Затварањем отвора на ТС, око врата и мјеста за вентилацију, спријечен је даљи улазак животиња, али смо примијетили да се посебно код ТС „Ђулиће“ мишеви и вјевберице пењу и на спољашњи дио ТС, на мјесту уласка проводника кроз проводне изолаторе, гдје такође праве кратке спојеве – истакли су из ЦЕДИС-а.

Истакли су да је далековод „Коњухе“  један од најдужих електроенергетских објеката те врсте, те да на њему постоје 24 трафостанице. Нагласили су да један дио тог далековода  прелази пласнински превој Превија, док се последња трафостаница „Крушево“ налази близу Мурине, односно територије општине Плав, с тим што се други правац овог далековода  простире до мјесног центра Коњухе, односно села Јошаница, испод саме планине Комови.

-Због своје комплексности овај далековод је уврштен у план за ревитализацију и већ је на њему извршена инспекција. Уколико не буде непредвиђених околности, очекујемо да ће радови почети у раном прољећу следеће године, а ЦЕДИС ће се трудити да интервенцијама кроз превентивно одржавање обезбиједи уредно напајање- поручили су из ЦЕДИС-а.

У недавно упућеном допису ЦЕДИС-у предсједник општине Жељко Ћулафић је навео да потрошачи са подручја Андријевице последњих мјесеци, у различитим терминима, а  нарочито у ноћним сатима, често остају без струје и да им то причињава озбиљне проблеме. Он је уједно затражио да се наведени проблеми ријеше ефикасно и  у што краћем року.