Предсједник општине Андријевица Жељко Ћулафић састао се данас са предсједником општине Беране Драгославом Шћекићем, који је дошао у прву званичну посјету нашој општини од како је формирана нова власт.

Састанку су присуствовали потпредсједник општине Андријевица Веско Ракетић, као и начелници Службе заштите и спашавања и Службе за унутрашњу ревизију Општине Беране – Тихомир Богавац и Драгана Прашчевић.

Први човјек беранске општине честитао је предсједнику Ћулафићу на избору за предсједника општине, као и успјех који је остварен на недавно одржаним локалним и парламентарним изборима. Коалиција „За будућност Андријевице“ (СНП и НСД) и Демократска ЦГ преузели су локалну власт од, до тада, владајућих Дпс-а и Сд-а после девет година.

На састанку је разговарано о успостављању што тјесније сарадње ове двије општине које су некада биле једна.

„Сарадња у почетном облику ће се сагледати у оним сегментима гдје треба појачати унутрашње контроле рада служби, а гдје ће интерна ревизија Општине Беране помоћи на спровођењу законских обавеза“, казао је Шћекић.

Било је ријечи о сарадњи Служби заштите и спашавања општина Беране и Андријевица, затим о проблемима експлоатације минералних сировина, шљунка, пијеска…, као и понашању концесионара у свим сегментима.

Посебан акценат је на састанку дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу, и да се морају створити бољи услови за живот грађана на сјеверу Црне Горе и могућност останка на овим просторима.

Предсједник општине Беране је предсједнику Ћулафићу уручио као поклон умјетничку слику, која има своју симболику.