У разговору са представницима Рукометног клуба „Комови“ општински челници су казали да интензивно раде на проналажењу одговарајућег рјешења за изградњу спортске дворане у Андријевици. Истакли су да их одлични резултати које постиже поменути клуб још више обавезују да омогуће да андријевички спортисти добију адекватне услове за одржавање тренинга и такмичења.

-Андријевица има богату спортску традицију. Зато је недопустиво што су наши спортисти, због недостатка дворане, приморани да тренирају у другим градовима. Задњих година посебно запажене резултате постиже Рукометни клуб „Комови“, који се нашао у самом врху црногорског рукомета. Зато смо дужни да пронађемо одговарајуће рјешење и да, изградњом дворане, Андријевици дамо додатни значај – нагласио је предсједник општине Жељко Ћулафић.

Током разговора чуло се да постоји више рјешења када је изградња спортске дворане у питању.

-С обзиром да је констатовано да је школска сала, у којој су повремено тренирали андријевички спортисти, због дотрајалости, постала неупотребљива, предложићемо да се, као прелазно рјешење, близу школе инсталира балон сала са неопходним садржајима. Ту салу би користили и ђаци и спортисти. Уједно се размишља да се од компаније „Соко Штарк“ купе фабричке хале, које се налазе надомак града, од којих би једна могла да се преуреди у спортску дворану. Такође,  у игри је и проналажење одговарајуће локације гдје би се градила нова дворана – нагласио је Ћулафић, наводећи да за реализацију овог пројекта очекује несебичну помоћ надлежних државних институција.

Током разговора било је ријечи и о успостављању неопходних капацитета који би пружали додатну могућност да спортисти из других градова обављају припреме на подручју Андријевице.

-Увјерили смо се да Авантуристички центар Мoјан, који се простире у подножју Комова, пружа одличне предуслове за припреме спортиста. Поред модерне зграде за смјештај спортиста ту се налазе одличне стазе за рекреацију и кондиционе тренинге. Ту је неопходно да се постојећи спортски терен прошири и прилагоди тренинзима, чиме би се створили одговарајући услови за боравак спортиста – констатовано је током састанка.

Потпредсједник општине Веско Ракетић је нагласио да ће локална управа, уз строгу контролу трошења новца и у складу са својим могућностима, максимално подржавати спортске колективе.

-Гдје нема младости, културе и спорта, ту нема ни града, ни живота. Зато ће локална управа, поштујући дата обећања, уложити максималне напоре да помогне свим спортским колективима, нарочито оним чији је Општина оснивач. У свему томе наметнућемо строгу контролу како се троши новац који Општинa буде усмјеравала према спортским клубовима, јер нико нема право да злоупотријеби ни један цент који грађани издвајају за функционисање свеукупног живота у нашем граду – нагласио је Ракетић.

Представници Рукометног клуба „Комови“ су током разговора изразили очекивање да ће се коначно удовољити њиховим захтјевима који се тичу изградње спортске дворане, поручујући да им дата обећања дају додатни стимуланс да у наредном периоду, проносећи славу Андријевице, постижу још боље резултате.