Представници Савеза српских удружења области Васојевића и Лимске долине, који под називом Српсканародна одбрана, чине Удружење српских књижевника у отаџбини и расејању, Удружење ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца и Српско историјско-културно друштво “Никола Васојевић“, разговарали су са руководством  општине Андријевица о узајамној сарадњи, као и о будућим плановима и активностима. Састанку су, у име поменутих удружења присуствовали представници са подручја Андријевице, Берана, Плава и Петњице и то: Горан Киковић, Микан Перовић, Давид Лалић, Бранислав Оташевић и Леко Петровић. Они су током разговаора предочили да је Српска народна одбрана формирана са циљем да његује, унапређује, чува и брани културне, просветне, националне, научне, историјске, ослободилачке и друге  вриједности српског народа на територији Васојевића и Лимске долине.

-Ми смо се обавезали да чувамо српско национално биће и српски идентитет на простору Васојевића и Лимске долине, тиме што ће се кроз организовање научних скупова, трибина, академија, промоција књига, издавање часописа, организовање књижевних и гусларских вечери, као и других демократских видова борбе, остварити ти циљеви и задаци. Такође, чланице Српске народне одбране имају задатак да међусобно сарађују и поштују различитости. У том правцу, на добробит свих, а нарочито долазећих генерације, очекујемо добру и плодну сарадњу са представницима општине Андријевица – нагласио је у име Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине историчар Горан Киковић.

Предсједник општине Жељко Ћулафић је изразио спремност за сарадњу, рекавши да ће локална управа, у складу са расположивим могућностима и капацитетима, пружити братску руку помоћи поменутим Удружењима, као и свима који раде на културној, историјској, научној и духовној промоцији свога краја.

-Сличан став изнио је и потпредсједник општине Веско Ракетић, наводећи да су људи окупљени око Српске народне одбране минулих година давали несебичан допринос очувању традиционалних вриједности  српког народа у Црној Гори. -Људи који су се у протеклим деценијама у тешким и недемократским условима, упркос разним притисцима однарођене власти коју смо недавно послали у прошлост, борили и изборили за слободну мисао и очување идентитета заслужују дубоко поштовање. Међу њима свакако спадају чланови и активисти удружења која чине Српску народну одбрану. Зато локална власт у Андријевици има обавезу више да уважава све оно што су ти људи радили на путу слободе коју смо недавно сви извојевали, уз велику помоћ наше Мајке Цркве – нагласио је Ракетић