У наставку сједнице локалног парламента, прекинуте прије петнаестак дана, већином гласова Скупштина је дала сагласност да се Веско Ракетић, из редова Нове српске демократије, изабере за потпредсједника општине Андријевица. Његов избор подржали су одборници листе „За будућност Андријевице“, састављене од представника СНП-а и НСД-а, као и представници коалиције Демократе-Демос, док су приликом гласања представници ДПС-а били уздржани. Одлуку о именовању Веска Ракетића за потпредсједника општине, која је дата на сагласност локалном парламенту, донио је предсједник општине Жељко Ћулафић.

Образлажући предлог о избору Ракетића за потпредсједника општине његов партијски колега Бранко Кастратовић је казао да се ради о човјеку који се тридесет година храбро и достојанствено борио за интересе српског и црногорског народа.

-Ракетић је, бавећи се политичким радом, био дугогодишњи одборник и предсједник Општинског одбора наше странке. Уз то, успјешан је рукометни тренер и спортски радник, као и неуморни човјек који даје пуни допринос развоју нашег краја. Поред тога, показао се као велики борац за очување наших светиња. Све га је то препоручило да буде потпредсједник општине Андријевица – нагласии је Кастратовић.

Упућујући ријечи захвалности за указано повјерење Ракетић је поручио да ће функцију на коју је изабран обављати у складу са законом и онако како то грађани траже.

-Уз слободу коју смо извојевали, пред нама су велики задаци и обавезе на путу да грађанима Андријевице омогућимо боље животне услове. Са мјеста потпредсједника општине трудићу се да дам пуни допринос да тим задацима што успјешније одговоримо  – нагласио је Ракетић.