НА СЈЕДНИЦИ ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА УСВОЈЕНА ЈЕ ОДЛУКА О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА

 

Захваљујући гласовима владајуће већине, коју чине одборници коалиције ,,За будућност Андријевице“ и Демократа, на сједници локалног парламента усвојена је одлука о буџету Општине Андријевица, који је планиран на износ од 3.286, 149 еура. Одборници ДПС- а нијесу присуствовали гласању, јер су на почетку сједнице напустили скупштинско засједање, наводећи да то чине због тога што су са дневног реда повучени поједини извјештаји који се тичу рада предсједника општине и јавних предузећа и установа за период док је локалну власт вршио ДПС.
У уводном излагању шеф Службе за финансије Стојан Митровић је подсјетио да је од укупног буџета за текућу буџетску потрошњу планирано је да се издвоји 2.071. 956 еура, а за капиталне инвестиције 1. 027. 052 еура. Митровић је истакао да је буџет пројектован на основу претпоставки из претходног периода и на основу препорука Министарства финансија, с тим што пренесена средства из претходне године износи 613.000 еура.
Веско Ракетић, потпредсједник општине, нагласио је  да је буџет развојног карактера и да је први пут планиран на основу реалних претпоставки, с интенцијом да до краја године буде додатно увећан.